Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Dugók a hónap végéig

A hónap végéig tart Csornán a 86-os főút Bartók Béla úti szakaszán a vasúti átjáró felújítása.

Csütörtöktől a hónap végéig tart Csornán a 86-os főút Bartók Béla úti szakaszán a vasúti átjáró felújítása. Az átalakítás nyomán jelentősen torlódik a város forgalma.

Csütörtök reggel nyolc órától átépítés miatt ideiglenes átjáróra terelték Csornán a Bartók Béla úti vasúti átjáró forgalmát. Bárdosi Iván, a pályafenntartási vonalfelügyelőség csornai vezetője arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a terelés május 30-án este hat óráig tart. Az átjáróra úgynevezett strailburkolat kerül. Ezzel lényegében megerősítik az átjáró útfelületét. Elmondta azt is, a biztonsági berendezések – sorompó és fénysorompó – megmaradnak, a felépítményt, így az ágyazatot, kapcsolóelemeket, síneket teljes egészében kicserélik.

Az átalakítás azonban erősen érződik Csorna forgalmán. A fénysorompó tilos jelzése esetén a Bartók út forgalma szinte teljesen leáll. A járműsor olykor a vasúttól a Vilmos parkig húzódik. A várakozók némelyike 30 percnél is tovább várt az átjárón való áthaladásra. A kígyózó sorok miatt a belváros – többek közt az Erzsébet királyné utca – forgalma is érezhetően megnőtt, hiszen akik ismerősek Csornán, megpróbálják a sorban állást elkerülni. A Soproni és a Bartók Béla út találkozásánál lévő körforgalmi csomópont „bedugulása" lassítja a Győr felől áthaladó forgalmat is.

Takács János tehergépkocsi-vezető ottjártunkkor a sor közepén állt, éppen Zalaegerszegre tartott. Érdeklődésünkre elmondta, hogy 20 perce várakozik és nem tudja, még meddig kell állnia. Úgy vélte, ez a vasúti átjáró eddig is sok bosszúságot okozott az autósoknak, ezért időszerű a felújítás.  Megjegyezte, hogy ha megszélesítenék, akkor még néhány évig elodázható lenne egy felüljáró építése.

Felüljáró építését tartaná végleges megoldásnak Gottlieb György is. Elmondta, hogy fél órája araszolnak a Soproni úttól, harmadszor állnak meg és még nem értek el az átjáróig. A sorban várakozó autóvezetők közül többen megjegyezték, az elkövetkező napokban várhatóan más útvonalat választanak, elkerülendő a csornai „dugót".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leválnának a távfűtési rendszerről

Kapuváron ismét fellángolt a vita a lakótelepi lakások fűtése körül. Lapunkban többször megírtuk, a lakók egy része elégedetlen a fűtés minőségével, de főleg a kiszámlázott díjak összegével. Néhányan jelezték, hogy leválnának a RAS-Hő kft. rendszeréről, többen írásban nyújtották be szándékukat. A szolgáltató – szerződési feltételekre hivatkozva – a kérések egy részét elutasította. Tovább olvasom