Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Dubaji hallal hozta el az aranyat

Aranyéremmel tért haza a luxemburgi élelmiszer-ipari világkiállításról Horváth Zsolt vitnyédi szakács. A harminchat éves fiatalember az egyik soproni szállodást erősíti. Az aranyat hozó luxemburgi verseny nem az első megmérettetése.

– Az úgynevezett ˝A˝ kategóriában indultam, ahol nyolcszemélyes dísztálat kellett készítenem, és az úgynevezett finger foodot (falatnyi ételek), két meleg és két hideg ételből – mondta a vitnyédi fiatalember, aki az utóbbi, világszerte divatos ételkülönlegességekkel aztán arany minősítést nyert Luxemburgban. Ezt megelőzően Horváth Zsolt járt már a pozsonyi gasztroshow-n, ahol egyéniben szintén aranyat és többek közt az erfurti olimpián is, utóbbin csapatban bronzérmet kapott.

Horváth Zsolt aranyérmet hozott Luxemburgból.
Horváth Zsolt aranyérmet hozott Luxemburgból.

– Két évvel ezelőtt döntöttem az egyéni versenyzés mellett, tavaly október óta készültem Luxemburgra – mondta el a Kisalföldnek.

Díjnyertes ˝finger food˝ munkáját többek között egy, a verseny előtti napon Dubajból hozatott halból, egy red snapperből készítette. – A 1,5–2 kilós alapanyag a verseny előtt négy nappal még a tengerben úszott, feldolgozása nagyon aprólékos munkát igényel, hiszen például a pikkelyeket úgy kell egyesével leszedni, hogy a szivárványos bőre maradéktalanul érvényesüljön – avatott be a szakma rejtelmeibe Horváth Zsolt.

Az apró ételek aprólékos munkát kívánnak.
Az apró ételek aprólékos munkát kívánnak.

Elmondta: az aranyat nyert művébe több hungarikumot is „beépített", így a csermajori sajtot, a gemenci fürjmellet, a vitnyédi vadgesztenyét vagy az orosházi libamájat is.

Hozzátette, a luxemburgi világversenyen, a világ egyik legnagyobb szakmai versenyén közel 2500 szakács mutatta be tudományát a több mint negyvenezernyi látogatónak.

Olvasóink írták

  • 3. Magyarka1 2010. december 06. 10:08
    „Gratulálok!
    Sok sikert a további életedhez, munkádhoz!
    Isten áldjon.”
  • 2. Landi 2010. december 02. 06:22
    „Ilyen hirek hallatán jó érzés Vitnyédinek lenni!”
  • 1. enesei 2010. december 01. 10:44
    „Gratuláció!!
    Ez már gasztonómia! Ilyen mesterre éttermet lehet építeni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A helyi adóbevétel nem elég az intézményeknek

Kapuvár önkormányzata nem vett igénybe folyószámlahitelt a csökkenő normatívák ellenére sem. Tovább olvasom