Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Drogozó fiatalokat fogtak

A Csornai Rendőrkapitányság a minap három helybeli fiatallal szemben eljárást kezdeményezett kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt. A nyomozás eddigi megállapításai alapján közülük ketten drogterjesztőként is szóba jöhetnek.
Az elmúlt hét végén egy édesanya – megelégelve, hogy a lánya vélhetően kábítószert fogyaszt – bejelentést tett a Csornai Rendőrkapitányságon – tájékoztatta a Kisalföldet dr. Pásztor Tibor őrnagy, a kapitányság nyomozóalosztály-vezetője. A bejelentést követően a rend őrei a megadott helyszínre mentek.

Az egyik csornai belvárosi társasház lépcsőházába érkező járőrök átvizsgálták az ott tartózkodó fiatalok ruházatát, s a zsebekből különböző drogok kerültek elő. Egyiküknél nagy mennyiségű pénzt is találtak.
A rendőrök az „anyagokat" lefoglalták, s mivel megalapozott volt a drogfogyasztás gyanúja, vizeletvizsgálatra is sor került, ami igazolta a feltevéseket. Így három személyt hallgattak ki kábítószerrel visszaélés bűncselekménye miatt.

Az alosztályvezető elmondta: a nyomozás eddigi adatai alapján közülük ketten terjesztőként is szóba jöhetnek. Azt pedig, hogy pontosan milyen anyagokról van szó, szakértők vizsgálják.
Dr. Pásztor Tibor kijelentette, hogy – miként az ismertetett példa is bizonyítja – Csornán jelen van a kábítószer. Ezért a rendőrök minden szükséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy felderítsék a különféle eseteket. Feltérképezték azokat a szórakozóhelyeket, amelyek számításba jöhetnek drogfogyasztás és -terjesztés kapcsán. Jelenlegi információik szerint a marihuána, illetve az Extasy és az LSD fogyasztása a leginkább jellemző.

Pásztor őrnagy szerint – bár pontos adatok nem állnak rendelkezésre – a város iskolái sem mentesek a drogoktól. Ellenben a környező falvakra ez nem jellemző, noha a nagyobb községeket illetően ezt kizárni sem lehet.
A szülők együttműködési készségéről az alosztályvezető úgy vélekedett, hogy az a szóban forgó ügyben kiváló volt, de más esetekről ez nem mondható el. Egyrészt azért nem, mert nem veszik észre, hogy gond van a gyerekkel, másrészt meg az az első reakciójuk, hogy az ő gyerekük nem tehet ilyet. Csak akkor látják be, hogy baj van, amikor szembesülnek a tényekkel.

„ Tudomásunk van arról is, hogy más városokban szintén fennakadtak a „szűrőn" csornai drogosok, ugyanakkor Csornán is feltűnhetnek utazó terjesztők."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol lakik a csornai polgármester?

Ünnepélyes keretek között adták át nemrégiben Csorna felújított útjait. Az örömbe azonban üröm is… Tovább olvasom