Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Drogozó fiatalok Bősárkányban

Kábítószerrel való visszaélés miatt indított eljárást a rendőrség öt bősárkányi fiatal ellen.
Drogosokat fogtak a csornai rendőrök hétvégi akciójuk során. A hat ellenőrzött bősárkányi fiatal közül a gyorsteszt ötnél mutatott ki kábítószer-fogyasztást. Egyikük korábban terjesztőként is lebukott már. Minderről Döbröntei Sándor alezredes tájékoztatta a Kisalföldet.

– Ahogy három hete megígértük, a kapitányság területén, Csornán és környékén rendszeresen ellenőrizzük a szórakozóhelyeket – mondta az alezredes. – Célunk, hogy a kábítószer-terjesztők és -fogyasztók ellen hatékonyan lépjünk fel. Hétvégén az egyik bősárkányi szórakozóhelyen jártunk, ahol hat helyi fiatalt véltünk gyanúsnak. Átvizsgáltuk ruházatukat és közvetlen környezetüket. Ülőhelyük közelében különböző tablettákat, növényi anyag-, illetve fehér pormaradványokat találtunk. Eddigi adataink szerint ezeket a fiatalemberek dobták el, miután észrevették a kollégákat. A helyszínen végzett gyorsteszt ötüknél lett pozitív, azaz ők kábítószert fogyasztottak.

A rendőrök az anyagmaradványokat is tesztelték, valamennyi kábítószer-tartalmú volt. A fiatalokat gyanúsítottként hallgatták ki és házkutatást tartottak náluk. Az eddigi adatok alapján mindannyian rendszeres fogyasztónak ítélhetők, de a választ csak a későbbi szakértői vizsgálatok adják meg.

Döbröntei alezredes elmondta: a gyanúsítottak között van az a bősárkányi fiatalember, akit idén tavasszal a megyei beavatkozó alosztály segítségével fogtak el (Kisalföld, 2005. március 26.). Akkor terjesztés miatt indult és most is folyik ellene az eljárás.
A fiatalok az első intézkedések után szabadlábon maradhattak, ellenük kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást.
A gyanúsítottak között van az a bősárkányi fiatalember, akit idén tavasszal a megyei beavatkozó alosztály segítségével fogtak el. Akkor terjesztés miatt indult és most is folyik ellene az eljárás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Altatógépre gyűjt pénzt a kórház

Meghibásodott a csornai Margit Kórház életmentő altatógépe. Egy új berendezés ára viszont 15 millió forint, amit önerőből nem tudnak előteremteni. A kórház és az önkormányzat most a helyiek segítségét kéri, levélben. – Három hete indítottuk el a gyűjtést az új altatógépre, most személyesebb formában keressük meg a csornaiakat – tájékoztatta a Kisalföldet az igazgató főorvos. Tovább olvasom