Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Drogéria és bank a mozi helyén

A csornai mozi egykori épületének helyére az új tulajdonos bankfiókot és drogériát alakít ki 40 millió forintból.
A csornai önkormányzat hosszú éveken keresztül próbálta a helyi filmszínház épületét értékesíteni. Az ingatlan végül tavaly novemberben kelt el, a Vasi-Top 98 Kft. vásárolta meg nyílt liciten, 31 millió 625 ezer forintért. Idén tavasszal megkezdték az épület átalakítását, bontását.

Annak idején...

A csornai József Attila filmszínház a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben élte virágkorát. Az épületben telt ház előtt játszottak, az előadásokra egy-egy jó film vetítésekor már elővételben sem nagyon lehetett jegyet kapni. Rendszeresek voltak a matinék, a gyermekprogramok.

A hanyatlás

Aztán a kilencvenes években, a multiplexek megjelenésével sok kisvárosi mozihoz hasonlóan a csornai is hanyatlásnak indult. A tekercseket jóval a filmek bemutatója után kapta meg az intézmény üzemeltetője, 2000- ben például emiatt is csupán 30–35 néző volt kíváncsi alkalmanként egy-egy vetítésre átlagosan. A város képviselő-testülete néhány évvel ezelőtt döntött úgy, hogy értékesíti az épületet.

Az eladásból várt összeget minden esztendőben betervezték a település költségvetésébe, de az üzlet nem jött össze. Végül tavaly novemberben jelentkezett komoly szándékú vevő, a Vasi-Top 98 Kft.

Több mint 40 millióból

Az adásvétel megköttetett, a mozit pedig teljesen átalakítják. Lebontották már a tetőzetet, csak a falak maradtak. A Kisalföldet Tóth Péter, az új tulajdonos társaság ügyvezetője tájékoztatta az egykori mozival kapcsolatos terveikről.

Mint kiderült, az épületben a Raiffeisen bank fiókja és a Schlecker üzletlánc boltja kap helyet. A több mint negyvenmillió forintos beruházás május végére készül el, a vállalkozások várhatóan júliustól várják majd ügyfeleiket.

– Az épületben 15–20 munkahely jön létre, a kivitelezéskor figyelünk a terület környezetére is, fejlesztve, szépítve azt – jegyezte meg Tóth Péter.

„ Az épületben 15–20 munkahely jön létre, a kivitelezéskor figyelünk a terület környezetére is, fejlesztve, szépítve azt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megélhetés is a közmunka

Évente harminc közhasznú munkással köt szerződést a kapuvári önkormányzat. A hetvenszázalékos állami… Tovább olvasom