Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Drogellenes fórum

Állapotfelmérésre, majd komplex intézkedésekre van szükség a drog visszaszorítására Csornán. 

A család és természetesen a társadalom legszélesebb köreinek összefogására van szükség a drogfogyasztás megelőzése, illetve visszaszorítása érdekében. Csornán is erre törekednek.

Az már korábban kiderült, hogy Csornán is megjelent a drog, sőt, rendőri intézkedések is történtek ez ügyben az elmúlt időszakban. A Csornai Rendőrkapitányság más szervekkel együttműködve kíván fellépni a kábítószer-bűnözés visszaszorítása érdekében.

Világos István alezredes, bűnügyi osztályvezető szerint komplex gazdaság-, szociál-, oktatáspolitikai és egészségügyi intézkedésekkel lehet a drogozásnak elejét venni. A megelőzés akkor hatékony, ha abban a társadalom minden rétege részt vesz. Elsődleges célként a forgalmazók elleni fellépést nevezte. Hangsúlyozta, hogy a különböző közösségi szintek segíthetnek a gondok megoldásában. Így a család, a lakóközösség, a munkahely és az önkormányzat. Világos alezredes közölte: az Országgyűlés határozata értelmében Csornán is létrehozzák a kábítószerügyi egyeztető fórumot, amelyben helyet kapnak az állami, önkormányzati civil és egyházi szervezetek képviselői, továbbá a családsegítő szolgálat, az igazságszolgáltatás, a rendőrség és az önkormányzat munkatársai. A fórum résztvevői összegyűjtik a helyi információkat, meghatározzák a rizikócsoportokat, megállapítják a közösségi prevenció céljait.

Kapovitsné Harsányi Judit főhadnagy, bűnmegelőzési előadó elmondta: – Az a legfontosabb, hogy a civil szervezetekben megtaláljuk azokat, akikben kellő tenni akarás lakozik.
Először állapotfelmérést kell végezni a város fiataljai körében a kábítószer-fogyasztásról és annak terjedéséről. A munkában szerepet szánnak a pedagógusoknak, továbbá az orvosoknak, pszichológusoknak, védőnőknek, akik előadásokkal, felvilágosítómunkával működhetnek közre. A családsegítő szolgálatnak a programszervezés, valamint a családoknál tapasztalható gondok felismerése és kezelése lenne a feladata. De számítanak azokra is, akik leszoktak a drogozásról és másokkal is megosztanák negatív tapasztalataikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a csecsemőhalál a Rábaközben

Az országos mutatóknál magasabb átlagéletkor, ugyanakkor népességfogyás és relatíve magas csecsemőhalandóság jellemzi Kapuvár és környékének népegészségügyi helyzetét. A legszomorúbb adat a város csecsemőhalandóságának statisztikája. Néhány éves kivétellel a megye legrosszabb mutatatóit produkálja a város. Tovább olvasom