Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Dráguló szolgáltatás

A csornai önkormányzat legutóbbi ülésén döntés született a piactér értékesítéséről és a városi piac áthelyezéséről a Toldi utcai salakos edzőpályára.
A csornai önkormányzat képviselő-testülete múlt heti ülésén elfogadta az önkormányzat I–III. negyedévi gazdálkodásáról készült beszámolót és módosította idei költségvetési rendeletét. Jóváhagyták a képviselők az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepcióját. Szóbeli kiegészítőjében Papp József polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy át kell tekinteni az ellátandó feladatokat. Módosított több adórendeletet is a testület.

Jármű: a legkisebb

A gépjárműadó mértéke jövőre a törvényben meghatározott legkisebb összeg, azaz minden megkezdett mázsa után 800 forint lesz. Az iparűzési adó viszont nem emelkedik.
Csornán 2003-tól többet kell fizetni a sírhelyekért. A Szent Antal-temetőben például egy felnőttsírhely megváltásának díjtétele parcellától függően 4 és 19, az Prangyal-temetőben 5 és 11, a közigazgatásilag a városhoz tartozó Földszigeten 10 százalékkal növekszik. Emelkedik a szemétszállítás díja is. Egy 80 literes kuka egyszeri ürítéséért 120, a 110 literesért 164, a 120 literesért 180 forintot kell fizetni. A csatorna díja a következő évben köbméterenként 196 forint lesz.

Az alapdíj marad...

Az ivóvíz alapdíja nem változik, szemben a köbméterenkénti díjjal, ami egy 13-as átmérőjű alvízmérő esetén 134,40 forint lesz. Jövőre drágábban lehet parkolni is Csornán. Személygépkocsiért, lakókocsiért vagy utánfutóért egy órára 120 forintért kell parkolójegyet váltani. Egyórás időtartamra motorkerékpárért 60, autóbuszért, tehergépkocsiért 280 forintot kell az automatákba helyezni.
Január elsejétől a csornai piacon az állandó helyhasználati díj mértéke naponta négyzetméterenként 200, a napi helyhasználati díj mértéke szintén naponta és négyzetméterenként 350 forint lesz.

Eladták a piacot

Többszöri „nekifutás" után megoldódni látszik egy régi gond Csornán. A képviselők ugyanis eredményesnek nyilvánították a piactér értékesítésére beérkezett pályázatot, melynek győztese a Lidl Élelmiszer-kereskedelmi Bt. A vételár nem hangzott el az ülésen. A testület úgy döntött, hogy a városi piacot a Toldi utcai salakos edzőpályára helyezik át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb termálprogram alakul

Papp József parlamenti „nem” szavazata adta a napirend előtti hozzászólások fő témáját a… Tovább olvasom