Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Drágább lesz a temetkezés, a meleg és az ivóvíz is

Januártól emelkednek Kapuváron a temetkezés, a távhőszolgáltatás, az ivóvíz és a szennyvízelvezetés díjai. Többek között erről is döntött a város önkormányzati képviselő-testülete legutóbbi ülésén.
A kapuvári önkormányzat képviselő-testülete hétfői ülésén beszámolót hallgatott meg a városi tűzoltóság tevékenységéről, valamint a Jószív kft. működéséről. Tárgyalták az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepcióját és döntöttek különböző szolgáltatási díjak emeléséről.
Vinkovics János alezredes, a kapuvári tűzoltóság parancsnoka a szervezet elmúlt kétéves tevékenységéről elmondta: a szervezet technikai, műszaki, szociális ellátottsága nagymértékben javult, s gépjárműparkjuk is fejlődött. Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató arról tájékoztatta a testületet, hogy a kapuvári lánglovagoknál elvégzett átfogó ellenőrzés rendkívül jó képet mutatott a helyiek munkájáról. A képviselők hozzászólásaikban mindannyian elégedettségüknek adtak hangot az elhangzottak kapcsán.

Az ülésen szó volt a Jószív Temetkezési Kft. tevékenységéről és a plénum elfogadta a társaság által javasolt díjemeléseket. Eszerint január elsejétől a felnőttsírhely megváltása például 6429 forintba kerül. Tárgyalták a képviselők a város 2003-as költségvetésének koncepcióját. Abban mindannyian megegyeztek, hogy a büdzsében prioritásokat kell meghatározni. Ilyen a szociális ellátások biztosítása, az intézményhálózat fenntartása, a lakáskoncepció, a városfejlesztési tervek, a társadalmi szervek támogatása és a település termál- és gyógyüdülőprogramja.
Módosította a testület a helyi adókról szóló rendeleteit is, melyek csupán jogtechnikai jellegűek, s a díjak mértékét nem érintik.
Nagy vitát váltott ki a távhőszolgáltatás díjtételeit javasló napirend.

A szolgáltató RAS-Hő Kft. eredetileg nyolcszázalékos emelést kért, ám a képviselők úgy döntöttek, hogy elegendő lesz az ötpercentes módosítás is. A városatyák a Fonyódi Gábor ügyvezető igazgatóval folytatott megbeszélés után végül abban állapodtak meg, hogy januárban visszatérnek a témára és megvitatják a távhő hosszú távú lehetőségeit.
Kapuváron január elsejétől drágul az ivóvíz, a rendeletmódosítás értelmében 112 forintról 120 forintra emelkedik köbmétere, míg a csatornaszolgáltatásért 160 helyett 175 forintot kell fizetni köbméterenként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb galambok olimpiára mennek

Aki egyszer galambászni kezd, az soha nem hagy fel vele, bár igen költséges ez a hobbi – véli… Tovább olvasom