Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Dr. Gulyás Zoltán: A polgármester valótlant állít

Az utóbbi két ciklus során minden évben felvetődött a csornai Kerényi György Zeneiskola átszervezése, áthelyezése – állítja dr. Gulyás Zoltán önkormányzati képviselő. A Kisalföld március 4-i számában Fehér Lászlóné, a csornai II. Rákóczi katolikus iskola igazgatója egyebek mellett arról szólt, hogy a következő tanévtől zeneiskolát indítanak.
Dr. Gulyás Zoltán
Az igazgató által elmondottakra a város szocialista polgármestere, Papp József reagált lapunk március 8-i számában. Erre dr. Gulyás Zoltán fideszes önkormányzati képviselő kért szót.
– A polgármester úr valótlanságokat állít a Kisalföld március 8-án megjelent számában – jelentette ki dr. Gulyás Zoltán. – Az, hogy a Kerényi György Zeneiskolát nem fenyegette sem leépítés, sem áthelyezés, nem igaz.

Az utóbbi két ciklus során a költségvetés kapcsán minden évben felvetődött a zeneiskola átszervezése, áthelyezése a Széchenyi-iskolához, azután a Hunyadi-gimnáziumhoz. Az is szóba került, hogy azoktól a településektől is kellene támogatást kérni, ahonnan tanulók járnak a zeneiskolába. Mindez a költségcsökkentés miatt vetődött fel, hisz az idei költségvetésből is 16 millió forint többlettámogatást kell adni a Kerényinek, hogy működhessen. De várhatóan ezenfelül is szükség lesz legalább kétmillió forintra, mert a tavalyi 16 millióhoz is ennyi kellett.

– Az az állítása sem valós, hogy a katolikus általános iskola igazgatója támadja az önkormányzatot vagy a polgármestert. Egyszer sem támadta, az viszont tény, hogy Papp József – amióta polgármester – nem tekinti a város polgárainak azoknak a gyerekeknek a szüleit, akik a katolikus iskolába járnak. Semmi sem tetszik neki, ami keresztény vagy katolikus. Ez az idei költségvetésből is világosan látszik, hisz a Máltai Szeretetszolgálat – mivel egyházi kötődésű szervezet – nem kaphatott kellő támogatást.

– Fehér Lászlóné igazgató többször is megkereste az önkormányzatot együttműködési szándékkal, ám ezt a polgármester minden alkalommal elutasította. Így tett korábban a katolikus óvoda és most a zeneiskola ügyében is. Holott az 1994 előtti időszakról érvényben van egy szerződés az önkormányzat és a katolikus iskola között, amelyben a város vállalta, hogy a normatíván felül ugyanolyan mértékű támogatást nyújt a katolikus iskolának is, mint a Széchenyinek. Azonban a polgármester ezen szerződésben foglaltaknak egyetlen évben sem tett eleget. Olyannyira nem, hogy a tavalyelőtt kiharcolt 500 ezer forint jelképes támogatás idei folyósítására vonatkozó javaslatot – a jelenlegi többsége tudatában – lesöpörte az asztalról – zárta nyilatkozatát dr. Gulyás Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A skandináv példa kínál megoldást

A települési önkormányzatok szorultságukban – gyakran egyetlen megoldásként – az iskolák… Tovább olvasom