Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Dr. Benedek Zoltán a kinevezett igazgató főorvos

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület kedden esti rendkívüli ülésén öt évre dr. Benedek Zoltánt nevezte ki a Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet igazgató főorvosának. Az eddigi megbízott vezetőnek Hámori György polgármester kijelentette: minden támogatást megkap, de elvárások is lesznek.
Kedden este, a kapuvári képviselő-testület rendkívüli ülésén öt évre az eddigi megbízott vezetőt, dr. Benedek Zoltánt nevezte ki a helyi Lumniczer Sándor-kórház igazgató főorvosának. A negyedszerre kiírt pályázatra három pályamű érkezett, ám az értékelési eljárás során az egyik pályázó visszalépett. A két pályázó meghallgatása után a testület 12–3 arányban végül Benedek doktornak szavazott bizalmat az elkövetkező öt évre, melyről Hámori György polgármester kijelentette, a legfontosabb és legnehezebb öt éve lesz a nagy múltú intézménynek.

Az igazgatói pályázat immár 2007 eleje óta rendszeresen témát ad a kapuvári közéletnek. Dr. Benedek Zoltánt, dr. Ballagi Farkas nyugdíjba vonulása után, egy eredménytelen pályázatot követően bízták meg az intézmény vezetésével, egészen a keddi napig megbízottként. A legutóbb kiírt pályázat már a negyedik nekifutása volt a kapuvári testületnek. Ahogy kedden este dr. Puhl Imre, a pályázatot kiíró egészségügyi és oktatási bizottság elnöke elmondta, az előző pályázatoknál mind tartalmi, mind formai hibák előfordultak úgy, hogy a bizottság több alkalommal hol szigorított, hol enyhített a feltételeken. A dolognak némi pikantériát ad, hogy a harmadik pályázat idején rendőrségi feljelentés is történt az önkormányzat részéről, mivel egy kórházban terjesztett szórólapon a városházát is megrágalmazták. Ezt követően lemondási és visszavonási döntések tarkították az igazgatói pályázatot, melyek végén Benedek főorvos a helyén maradt. A legutolsó pályázatban már enyhített feltételekkel indulhattak a jelöltek, majd három pályázat érkezett a városháza háromtagú bírálóbizottságához. A bírálati eljárás során az egyik jelölt visszalépett, így két pályázó állt a testület elé kedden este.

Képviselői kérdések: Benedek főorvos a testület előtt beszélt terveiről.
Képviselői kérdések: Benedek főorvos a testület előtt beszélt terveiről.

A képviselők előtt mindkét jelölt elmondhatta elképzeléseit, majd a képviselői kérdések következtek. Ezeken belül a rendelési idők be(nem)tartása kapta a legnagyobb nyilvánosságot, melyre válaszolva Benedek főorvos határozott ígéretet tett azok betartásának szigorítására. A plénum részéről néhol személyeskedésbe hajló vita végén a testület 12–3 arányban a megbízott vezetőnek szavazott bizalmat. Dr. Benedek Zoltán lapunknak adott azonnali interjújában kijelentette, a kórház előtt álló, másfél milliárdot is meghaladó beruházások zökkenőmentes lebonyolítása lesz a legnagyobb kihívás, ami előtte áll. – Minden erőnkre és komoly összefogásra lesz szükség a következő években – tette hozzá a kinevezett igazgató. (A Benedek főorvossal készített interjút később közöljük.)

Olvasóink írták

 • 5. kisföld 2009. február 11. 22:12
  „Kedves Fendayn!
  A másik külsősnek, (alpolgármester sógornőjének) újságárusak, szakmailag van köze a nevezett bizottsághoz ? Nem hiszem! / Csóka Gábor alpm. szerint tapasztalt rátermett egyének/”
 • 4. Fedayn 2009. január 28. 14:22
  „Az egészségügyi,oktatási bizottságról annyit,hogy egyik külsős tagja disznókat számol a húsgyárban,tehát semmi köze az oktatáshoz és egészségügyhöz!Na ilyen bizottságoktól jót ne várjunk!”
 • 3. tudorka 2009. január 25. 16:19
  „A képviselőtestület legprimitívjei, kik lettek volna mások.
  Azért az egészségügyi tanácsnok személyét egy a város érdekeit képviselő polgármester jobban megválaszthatná.”
 • 2. 13.István 2009. január 23. 18:00
  „NO Kapuváriak vajon ki volt az a három??
  GRATULÁLOK FŐORVOS ÚR sok sikert,egészséget
  terveihez.”
 • 1. bomann 2009. január 22. 19:31
  „Gratulálunk igazgató úr! Reméljük a sebészet.a nőgyógyászat és a gyerek" osztályok" múködését vissza állitassa!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szanyban tízmillió jut a civileknek

Rábaköz - Valamennyi önkormányzat lehetőségeihez mérten támogatja a településen működő civil… Tovább olvasom