Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Dör: bérletet kapnak iskolabusz helyett

A helyi iskolások szülei kedd délutántól hivatalosan is tudják: megszűnt a gyermekeiket Csornára szállító iskolabusz.

Levelet kaptak a csornai Széchenyi-iskola igazgatójától, aki erről tájékoztatta őket. Az is kiderült, hogy melyik helyközi járat lesz megfelelő a gyerekeknek ahhoz, hogy a tanításra reggel beérjenek az intézménybe és délután hazamehessenek. A bérleteket a diákok a vasárnapi tanévnyitón vehetik át, utazásukat pedig két kísérő felügyeli majd.

Mint azt szerdai számunkban megírtuk (˝Sztrájk az iskolabuszért˝), a döri szülők felháborodva értesültek róla, hogy az iskolabusz helyett a csornai tankerület helyközi járatra ülteti gyermekeiket. Csemetéik biztonságát féltve ebbe nem nyugodnak bele. Azt kérik, hogy úgy, mint évekig, a helyi kultúrház előtt álljon meg a jármű és az iskoláig menjen. A döri buszmegállót ugyanis veszélyesnek tartják és nem érzik biztonságosnak a negyven tanuló várakozásához. Annak sem örülnének, ha a csoportnak minden reggel a csornai központi buszmegállóból kellene elgyalogolnia a Széchenyibe.

A szülők elszántak. „Küldöttséget menesztenek" a tankerülethez, hogy érdekeiket érvényesíteni tudják. Ha nem sikerül, hétfőn otthon tartják gyerekeiket, nélkülük kezdődik a tanév.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár - Újabb pályázat a vagyonra

Az előző kör nyertese a határidőig nem fizette ki a vételárat, ezért felmondták a vele kötött… Tovább olvasom