Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Döntés társulásról, biztosról

Csorna - Óvodafenntartó társulás létrehozásáról és a kórházi önkormányzati biztos megbízásának meghosszabbításáról döntött rendkívüli ülésen a csornai képviselő-testület.
Rendkívüli ülést tartott hétfőn a csornai képviselő-testület. Arról határoztak a képviselők, hogy intézményfenntartó társulást alakítanak a farádi önkormányzattal az óvoda működtetésére. farádiak azért kezdeményezték a társulás létrehozását, mert így a normatíván felül kiegészítő támogatást is kapnak az ovira. Számításaik szerint hatmillió forinttal több jut az intézményre ebben a szervezeti formában. A felmerülő költségekre Csornának másfél millió forintot utalnak át.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy továbbra is az Integra Consulting Zrt.-t bízza meg a Margit Kórház önkormányzati biztosi teendőinek ellátásával. A cég 2009. szeptember 30-ig látja el ezt a feladatot. Turi György polgármester a Kisalföldnek hangsúlyozta: az önkormányzati biztos munkájával elégedettek. A kórház adósságállománya ugyanis az elmúlt hónapokban nem nőtt, 325 millió forintnál állandósult. „Sajnos, arra egyelőre reményünk sincs, hogy az adósságot sikerül 100 millió forint alá vinnünk, addig viszont kötelező az önkormányzati biztos foglalkoztatása" – jegyezte meg a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcanevek az átkos rendszerből

Farád - 1919-es kommunisták emlékét őrzik farádi utcanevek: Szőgyényi Ernő, Fülöp József és Szűcs Mihály a direktórium tagjai voltak. Nevük igen, tetteik azonban nem maradtak fenn. A helybeliek többségének ma már fogalma sincs arról, kiről nevezték el a közterületeket. Tovább olvasom