Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Doni emléktúrán a hagyományőrzők

A VI. Doni Hősök Emléktúrán vettek részt nemrégiben a soproni Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Köztük a csornai Németh Sándor is. A fiatalember nem először „emlékezett" ily módon a hős katonákra.
Az idei túra célja Tokaj-Hegyalja és Nyíregyháza környéke volt.
– A túrázók korabeli ruhákban, fegyverekkel, gyalogmenettel emlékeztek a Don-kanyarban harcolt hősökre – mesélte Németh Sándor. – Az útvonal emlékműveinél gyertyát gyújtottunk és koszorúkat helyeztünk el. Nem volt egyszerű a menetelés, de így is csupán kevéske ízelítőt kaptunk abból, mit is élhettek át őseink. Velünk voltak a katonai hagyományőrzők, a magyar honvédség képviselői, nyugállományú és tartalékos katonák, illetve civil szervezetek képviselői is.

Németh Sándor elmondta: a program mindennap hajnali öt órai ébresztővel, málházással és eligazítással kezdődött. Délelőtt körülbelül tíz kilométert teljesítettek, délután pedig sötétedésig igyekeztek elérni következő táborhelyüket.

– Régóta érdekel a katonai hagyományőrzés, gyűjtöm a témával kapcsolatos tárgyi emlékeket, ruhákat. A Rábaközben számos világháborús katonasír feltárásában közreműködtem már – árulta el hobbiját a csornai fiatalember.

Doni emléktúra: A Tokaj-Hegyalja környéki megemlékezésen Németh Sándor csornai katonai hagyományőrző is részt vett (a felvételen középen, páncéltörővel a vállán).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívbeteg a kétéves Kitti

Lapunk munkatársával szemben is kissé elfogódottan viselkedett a két és fél éves kapuvári Horváth Kitti. Édesanyja szerint azonban nem mindig ilyen a kislány. Mozgékonysága ellenére már születésétől fogva beteg, szívén egy lyukat fedeztek fel az orvosok. A diagnózist a gyermek hathetes korában állították fel. Az édesanya elmondta: a kicsivel születésétől fogva problémák voltak. Tovább olvasom