Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Dominika szavalással versenyez

Az enesei 7 éves Francia Dominika sorra nyeri a szavaló- és mesemondó versenyeket is.
Az enesei Francia Dominika sorra nyeri a rábaközi, de a térségen kívüli szavaló- és mesemondó versenyeket is. Szülei azt mondják: az a legjobb, ha lányuk örömet szerez másoknak.

Az enesei Francia Dominika talán kortársainál is jobban szereti a verseket, meséket. Az első osztályos kislány ugyanis nemcsak olvassa a műveket, hanem el is szavalja. Jó pár versenyen, vetélkedőn elindult már, és szinte valamennyit rendre meg is nyerte. Kezdte a versenyzést Kónyban, aztán folytatta Enesén, Rábapatonán, végül a győri költészet napi szavalóversenyen is elhódította az első helyet. Legutóbb pedig a mosonszentmiklósi Ki mit tud?-on lett a legjobb. Dominika Kormos István költeményeit kedveli a legjobban, a mesék közül pedig igazságos Mátyás király történetei állnak hozzá legközelebb.
A kislány szülei szerint kedves, örökké mosolygós gyerek, ugyanakkor eleven is.

Francia Dominika
– Barátságos mindenkivel, jól elvannak kis testvérével, és kis barátaival is sokat van együtt – jellemezte lányát Francia Péterné. – Már az óvodában megmutatkozott fogékonysága a versek és a mesék iránt. Amikor még nem tudott olvasni, hallás után jegyezte meg a sorokat, most viszont már ehhez sem kell segítség neki. Szabadidejében természetesen a játék köti le, leginkább a szabadban szeret lenni, kedveli a szerepjátékokat.

Dominika szülei persze örülnek kislányuk képességének, mint édesanyja mondja: megdobban a szívük, amikor színpadra lépni látják. Egyfajta adománynak tartják a kicsi tehetségét, aki otthon, családja örömére is gyakran versel.

– Ha másoknak is örömet és kellemes pillanatokat tud szerezni, akkor mindenképpen megéri a fáradságot és az energiát, amit a tanulásba fektet – jegyezte meg Dominika édesanyja. – A versek jönnek-mennek, néha elfelejtődnek, de mindig vannak olyanok, amelyek leginkább közel állnak a kis lelkéhez. Ki ebben, ki abban ügyes, a mi lányunk ehhez kapott tehetséget.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szünetet tart a gazdák egyesülete

A Csornai Gazdák Egyesülete – egyrészt a tej mennyiségének drasztikus csökkenése, másrészt a hűtő meghibásodása miatt – tavaly februárban bezárta a városban még működő egyetlen tejcsarnokot. Azóta a Tej Terméktanács megvásárolta a gazdakörtől a megmaradt kvótát, ellenértékét pedig szétosztották a tagok között. De nemcsak a csarnokot zárták be, „pihenőre tért" a gazdák egyesülete is. Tovább olvasom