Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Dombiföldre végre út vezet

Jelentősen fejlődött Árpáson az úgynevezett dombiföldi településrész. Utat építettek és felújították a temetői ravatalozót.

Most a tűzoltószertár és a sportöltöző rendbetételét tervezik.

Jelentős fejlesztéseken van túl az árpási önkormányzat. Sok pénzt költöttek a dombiföldi településrészre és két benyújtott pályázatuk is elbírálásra vár.

Szabó András polgármester arról számolt be, hogy megépítették az utat Dombiföldön. Régóta szerepelt már ez a beruházás az elképzelések között, de eddig nem sikerült forrást találniuk. Pályázatuk ugyan most sem nyert, de úgy döntöttek, önerőből végzik el a munkát. ˝Földút vezetett a dombiföldi házakhoz, a mostanihoz hasonló időjárási körülmények között igencsak nehézkes volt a közlekedés arrafelé˝ – indokolta a településvezető a 990 ezer forintos útépítés fontosságát.

Szabó András polgármester
Szabó András polgármester

A dombiföldi temetőre is jelentős összeget költött az önkormányzat a közelmúltban. Felújították a ravatalozót, lecserélték a tetőt, járólapoztak kívül-belül. Térköveztek és lebetonozták a bejárót, illetve új kaput is felszereltek. Pályázaton 600 ezer forintot nyertek a munkákra, önerőként még ennyit tettek hozzá.

A dombiföldi temető ravatalozóját kívül-belül felújították.
A dombiföldi temető ravatalozóját kívül-belül felújították.

Szintén pályázati segítséggel, megyei forrással a Rába-parton lévő Erzsébet ligetet tették rendbe. Megcsinálták a kerítést, kivágták a kiszáradt fákat, a következő lépés majd a parkosítás lesz.

Képünkön az Erzsébet liget, amelynek rendbetételéhez megyei pályázaton nyert pénzt az önkormányzat.
Képünkön az Erzsébet liget, amelynek rendbetételéhez megyei pályázaton nyert pénzt az önkormányzat.

– Ugyancsak pályázati támogatással és a hozzátett önkormányzati erőből újíttattuk fel az úgynevezett ráczföldi szakrális emlékhelyet, keresztet – folytatta Szabó András. – Két benyújtott pályázatunk pedig elbírálásra vár, reméljük, hogy sikeresen szerepelünk. Az egyik a volt tejcsarnok, daráló és tűzoltószertár épületének felújítását célozza meg. A másik várt támogatásból a sportöltözőnket tennénk rendbe. Ez utóbbi komoly munka lesz, hiszen teljes tetőcserére lenne szükség és a belső rekonstrukció is időszerű már. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezető az ipari park kft. élén

Rövidre sikerült a kapuvári képviselő-testület hétfői ülése. A napirenden elsőként a város… Tovább olvasom