Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Dolgoztak a cserkésztanyán

Farád - A farádi cserkésztanyán táboroztak a csornai 63-as számú Bessenyei György Cserkészcsapat tagjai a közelmúltban. A pihenés mellett dolgoztak is: korszerűsítették a tanyát. Hagyományos, egyhetes táborozásukon közel negyven cserkész vett részt, akik Csornáról, Farádról és Jobaházáról érkeztek.
A táborvezető, Eőry Cecília elmondta: minden reggel tornával kezdték a napot, aztán sátorszemle, zászlófelvonás és a napiparancs következett. A cserkészek a munkából is kivették a részüket. A cserkészanyukák mellett – akik a gyerekek étkeztetéséről gondoskodtak – a napos őrs szorgoskodott. A nagy hőségben háromszor voltak a csornai termálfürdőben, esténként Füzi Vilmos vezetésével citeraszóra nótáztak. Éjszakai menetgyakorlat, éjszakai túra, bátorságpróba, szabadtéri mozivetítés és karaoke tette még emlékezetesebbé számukra a tábort.

A keresztény és hazafias értékrenden alapuló cserkésztábor nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre is, ezért minden este közös tábortűzzel zárták a napot. Tartottak családi napot, ahol a tábor saját pénzneme, a fabatka volt forgalomban. Ezzel vásárolhatták meg a látogatók a gyerekek által készített kézművestárgyakat. A bevételt a gyerekek a tanya korszerűsítésére ajánlották fel, festéket és házi vízművet vásárolnak majd belőle.

Az idei évben elkészült a tanyát körülvevő új kerítés, amit dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát áldott meg. A csornai Máltai Szeretetszolgálat, a Farádi Vöröskereszt képviselői és a farádi alpolgármester facsemetét adományoztak a gyerekeknek, amit ünnepélyesen el is ültettek. A cserkészek köszönettel tartoznak különösen annak a földtulajdonosnak, aki biztosította számukra a bejárást a tanyára, és a helyi termelőszövetkezetnek, aki egy lajtos kocsival mindennap friss ivóvizet szállított a gyerekeknek a táborozás ideje alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint hatszázan ünnepeltek

Rábacsécsény - Izgalmas programokat rendeztek kicsiknek és nagyoknak a rábacsécsényi falunapon a… Tovább olvasom