Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Dolgoznak és munkaidő után iskolába járnak

Munkaidő után ülnek iskolapadba az egyik csornai vállalkozás munkatársai. A cég a Csukás-iskolával működik együtt. Géprajzot oktatnak a diákoknak.
Szakoktatásban működik együtt a csornai Csukás-szakközépiskola és egy helyi vállalkozás. A D. A. Roth kft. dolgozóinak géprajzoktatást tartanak az intézményben. Tizennégyen már tavaly vállalták, hogy kiscsoportos foglalkozásokon sajátítsák el a munkájukhoz szükséges rajzolási és rajzolvasási ismereteket. Ők be is fejezték az iskolát.

Idén januárban újabb két csoport ült iskolapadba. Munka után, délutánonként vesznek részt a kurzusokon. A dolgozók géprajzi ismereteinek bővítését Nagy Gábor mérnök-tanár, gépészmérnök végzi, aki a szakközépiskolában gépészeti tantárgyakat oktat a mezőgazdasági gépésztechnikus tanulóknak.

A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban jelenleg 408 diák tanul. Mezőgazdasági gépésztechnikusok, mezőgazdasági gépészek, dísznövénykertészek, lótartók és lótenyésztők, marketing-reklámügyintézők és gazdasági informatikusok kerülnek ki az iskolapadokból.

A dolgozók géprajzi ismereteinek bővítését Nagy Gábor mérnök-tanár, gépészmérnök végzi.

A D. A. Roth kft. szövet- és acélkompenzátorok készítésével és csővégek hegesztésével foglalkozó német tulajdonú üzem. Jelenleg negyvenhét dolgozót foglalkoztat. A cég ügyvezetője szeretné az alkalmazottakat továbbképezni. Olyan irányú ismeretek megszerzésére sarkallja őket, amelyeket a munkájuk során tudnak hasznosítani.

Olvasóink írták

  • 1. KokiJani 2012. február 09. 16:22
    „Szeretném meg köszönni a Tanár úr munkáját.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntesek farsangja Himodon

A helyi önkéntes tűzoltó-egyesület szombaton este nyolc órakor tartja farsangi bálját a Vadász… Tovább olvasom