Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Dolgos óévbúcsúztató

A vendéglátás, az egészségügy és a rendőrség akkor is dolgozik, amikor az ország nagy többsége éppen a szilveszter örömeinek hódol.
Amíg az emberek nagy többsége épp a szilveszteri vacsora és pezsgős koccintás örömeivel van elfoglalva, néhány szakmában kötelező a munka az év utolsó napjának éjjelén.

Így volt ez a Kapuvári Rendőrkapitányságon is, ahol Buthi Gyula főhadnagy szolgálatirányító parancsnokként dolgozott. Tizenkét éve tagja a testületnek, a jelenlegi szilveszter az ötödik alkalom, hogy behívták dolgozni. A főhadnagy úgy véli: az év utolsó éjszakáján talán valamivel elnézőbbek az egyenruhások a szórakozni vágyókkal szemben, bár természetesen vannak olyan szabálysértések, amelyek mellett nem mehetnek el szó nélkül. Buthi Gyula reggel nyolc órakor koccintott a kollégákkal, a végigdolgozott éjszakát majd egy baráti társasággal pótolja.

Horváth Antalné az egyik kapuvári étterem tulajdonosaként a hajnali órákig szolgálta ki a vendégeket. Mint mondta: már több mint tíz éve dolgozik szakmájában, azóta nem töltötte családi körben szilveszter éjjelét. Véleménye szerint ha nem felszolgálna, akkor otthon pihenne, de az átdolgozott szilvesztert egy wellnesshétvégével pótolja.
Székely Éva Budapestről érkezett Kapuvárra. A keverőpult mögött az egyik zenés szórakozóhelyen töltötte a szilvesztert. Tizenegyedik éve szórakoztatja a fiatalokat. Éva szerint ha nem szolgáltatná a zenét Kapuváron, akkor egy házibuliba ment volna a barátaival.
A huszonhárom éves Csillag-Dobos Anita ápolónőként a kapuvári kórház sebészeti osztályán töltötte a szombat éjjelt. Négy éve dolgozik az intézményben, ez volt az első munkával töltött szilvesztere. Általában barátaival és a férjével szórakoznak az év utolsó napján, most az idősebb kollégák helyett dolgozott az osztályon. Éjfélkor egy pohár ásványvízzel koccintottak az óévre.

Tizenhat éve dolgozik az egészségügyben Cserpesné Vápár Erika. A harmadik szilveszter, amit munkával töltött, bár mint mondta: szívesebben lenne a családjával. Éjfélkor a még fent lévő betegekkel egy pohár üdítővel koccintottakaz új esztendő sikerére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a körjegyzőség

Megszűnik a Szilsárkány–Bogyoszló–Potyond–Sopronnémeti körjegyzőség, mivel a felek nem tudtak megegyezni a teherviselés arányáról. Ugyanakkor három település továbbra is együtt képzeli el a jövőt. A körjegyzői állásra pályázatot írnak ki és a személyről a testületek döntenek. Tovább olvasom