Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Dobogósok: a Rábaköz legrosszabb útjai

Olvasóink javaslatai alapján vágtunk neki a régiónak autóval és értékeltük a szakaszokat.

Olvasóink véleménye alapján kiderült, hogy Rábaköz legrosszabb útja a Szárföld és Osli közötti szakasz. Végigmentünk a „győztesen" és elismertük: joggal jelölték a címre.

A Rábaköz legrosszabb útját kereste a Kisalföld az elmúlt héten. Olvasóinkat kértük, jelezzék, hogy a térség mely mellékútjai tarthatnak számot a címre. Nagyon sok jelzést kapott szerkesztőségünk, hiszen a Rábaközben számos útszakasz pályázhatna joggal a „legrosszabb" jelzőre. A legtöbb szavazat a Szárföld és Osli közti szakaszra esett, második helyen a Mihályit és Jobaházát összekötő út végzett. Végigjártuk a „jelölteket".

A „Szárföld" táblát Osli felé elhagyva azt gondolhatnánk, tévedtek, akik erre az útra azt mondták, legrosszabb. A burkolat tűrhető. Igaz, nem „tükörsima", de kisebb zökkenőkkel megússza az arra járó.

Négyszáz méter után azonban el kell ismernünk, igazuk volt olvasóinknak. A gödröket kerülgetni kell, néhol ez sem lehetséges, hiszen teljes szélességében rossz a burkolat. Hiába az árnyékot nyújtó fasor, a rendezett földek, a tájra nem sok ideje jut az utazónak, hiszen a felületi hibákra kell figyelnie. A kis csatorna hídján átérve az enyhe balkanyarban javul a helyzet. Nem sokáig, hiszen pár méter múlva újabb gödrök tűnnek fel. A forgalom is gyér, ugyan lassan haladunk, nem ér utol bennünket senki és szemből sem kerülnek el bennünket. Az öt kilométeres szakasz végén el kell ismernünk, joggal „ajánlották" a Szárföld–Osli útvonalat a legrosszabbak közé.

A Mihályit Jobaházával összekötő út felhívásunk második helyezettje. Itt már tapasztaljuk az „igazi" magyar útfelújítás nyomait is: kihelyezték a sebességkorlátozó táblát. Több helyen. Mihályiból indulva számoljuk az úthibákat, de harminc után belátjuk: felesleges. A petleni erdő után valamit javul ugyan a helyzet, de mindenképpen figyelni kell.

Mint ahogy a Rábaköz többi mellékútján is. Olvasóink szerint „borzalmas" állapotban vannak a Rábakecölbe vezető utak, katasztrofális a Bágyogszovát–Rábapordány összekötő, a markotabödögei bekötőút, a bezi leágazó, vagy a Bogyoszló és Babót közti szakasz. A legrosszabb címre tehát szinte valamennyi térségi mellékút pályázhatna. Arra pedig, hogy sorra felújítják a burkolatokat, mostanában nem számíthatnak a helyiek. Pénz ugyanis a nagy forgalmú főutak javítására sem nagyon kerül. 

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgalmas hétvége

A vasárnapi közlekedési balesetek egy súlyos sérültje mellett több betörés is volt Beled környékén. Vicán berúgott a betörő, Beledben feltörték a malmot. Kapuváron előkerült egy fegyver. Tovább olvasom