Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Dobálós bosszú - Térkövekkel törték be az iskola ablakait!

Kapuvár - Térkövekkel törték be a Kapuvári Térségi Általános Iskola Széchenyi-tagiskolájának ablakait. A hétfő reggelre történt rongálásnál bosszúra gyanakszik az intézmény vezetője. A kár több százezer forint.
Hétfőn reggel az iskola gondnoka értesítette az igazgatót arról, hogy a tornateremben, két öltözőben és két tanteremben ismeretlenek betörték az ablakokat.

Horváth László, a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) Széchenyi-tagiskolájának vezetője szomorúan tudatta: nem az első eset, hogy betörik az épület hátsó traktusának ablakait, ám a mostani rongálás mindegyiken túltesz. A két osztályteremben összesen tíz táblát, a két öltözőben hatot zúztak be.

A tornateremben tizenhat, a hátsó bejárat felett nyolc ablakot, és a bejárati ajtón két, nyolc milliméter vastag üvegtáblát tettek tönkre. A kár több százezer forint, amit az iskolának azonnal ki kell fizetnie, hiszen nem lehet tanítabni ablak nélküli tantermekben.

Horváth László igazgató (balra) a rongálásról tájékoztatja az egyik rendőrt.
Horváth László igazgató (balra) a rongálásról tájékoztatja az egyik rendőrt.

Az intézményvezető hangsúlyozta, véleménye szerint megtervezett akcióról, szándékos rongálásról lehet szó, hiszen bontott térköveket hajigáltak a termekbe az ablakokon keresztül. A Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai nagy erőkkel keresik a tetteseket.

– A több kilogrammos köveket a közel háromszáz méterre lévő áruház parkolójából hozhatták az elkövetők, ezért gondolok tervezett szándékosságra – jelentette ki Horváth László. Úgy véli, az elkövetők egy régebbi sérelmüket akarták megtorolni a rongálással. A KTI tagintézmény-vezetője elmondta, évek óta visszatérő probléma az, hogy az intézmény udvarának hátsó kerítése több helyen hiányos, így az iskola udvara egyfajta közösségi térré alakult át. Horváth László szerint – jobbára tanítási szünetekben – több tucat fiatal is „szórakozik": borozgat, cigarettázik a sportpályán, ám volt már példa motoros bemutatóra is. – Egyik ottjártamkor fiatalok labdával dobálták az ablakokat és hiába a szép szó, néhány gyereket egyszerűen nem lehet fegyelmezni – tette hozzá. Az igazgató szerint valamelyik régebbi „rendcsinálásának" következménye lehet a hétfő reggeli rongálás. Kijelentette, az udvaron garázdálkodókkal szemben nem sok mindent tudnak tenni, sajnos a KTI költségvetése nem engedi meg, hogy az udvart komolyabb kerítéssel vegyék körül, de a közeljövőben a jelenlegit megerősítik.


A Kapuvári Rendőrkapitányság garázdaság miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Kérik, aki bármilyen információval bír az esetről, jelezze a kapuvári rendőrségen. Hozzá kell azonban tenni, a hétfő reggeli adatgyűjtés során a rendőröknek több lakótelepi azt mondta: hallották az éjszakai csörömpölést, ám inkább leeresztették a redőnyt, azt gondolván, a fiatalok csak szórakoznak valahol.

Más bajok is vannak

A KTI tagintézmény-vezetője szerint nem az ablaktörés az egyetlen problémájuk. – Többször előfordult, hogy tanítás után a közeli buszmegállóban intézményünk néhány tanulója molesztálta a kisebbeket. Volt olyan diákunk, akit szülei ilyen esetek miatt vettek ki az iskolából – jelentette ki. Hozzátette, a kapuvári rendőrség sűrűbb járőrözése miatt hasonló eset mostanában nem fordul elő. – Most a vidékről bejárókkal van a probléma, többször a veszkényi, szárföldi diákjainkat a buszvezetők sem tudják megfegyelmezni – tette hozzá Horváth László.

Bosszú? Térkövek és ablaküvegcserepek az egyik megrongált ablakú tanterem padlóján.


Olvasóink írták

 • 14. vakeger1515 2008. november 17. 19:58
  „Szerintem "Kapuvári" két féle ember lehet, vagy provokátor vagy hülye, /elnézést, agyilag zokni/, ha keresel írjj e-mailt. Csak rajtad múlik a találkozás, az első sört én fizetem.”
 • 13. vakeger1515 2008. november 17. 19:49
  „Bosszú, kivel szemben, az adófizetőkkel? Biztos, hogy nem újságírói fordulat?”
 • 12. Kapuvári 2008. november 16. 14:38
  „5. 9. 10. 11.
  Magatokkal foglalkozzatok!”
 • 11. tatira 2008. november 15. 05:15
  „Hát igen vannak durva hozzászólásai a, kapuvárinak, az biztos de tényleg ,nagyon durvák! szerintem ő senkivel nincs kibékülve önmagára is haragxik: ))”
 • 10. Egressy 2008. november 14. 19:28
  „tatira !
  Szerintem "kapuvári"-t sokan pofán vágnák ebbe a városba, pártállástól és foglalkozástól függetlenül!”
 • 9. tatira 2008. november 14. 18:33
  „nem értem ? szerintem a v pisti tök normális,jaa lehet hogy a kapuvárit elfenekelte párxor azért ir ilyen véleményt! de kimoderáltak puff: ))”
 • 8. zsuzsikap 2008. november 14. 17:56
  „Valóban elképesztő amit egyes szárföldi gyerekek a buszon megengednek maguknak (persze tisztelet a kivételnek)! A minap az egyiket próbáltam szép szavakkal jó modorra utasítani, megkérdeztem tőle: "a szüleid nem neveltek meg otthon"? A válasz egy büszke "nem" volt. Na és persze neki állt feljebb. No comment...”
 • 7. Egressy 2008. november 13. 19:11
  „Barti!
  Ha nem is vagy képbe a dolgot illetően, akkor meg minek osztod itt az észt!? Mégis csak bunkó vagy, ami engemet ugyan nem zavar, csak gáz mikor a hülyék okoskodnak!”
 • 6. Barti 2008. november 13. 18:38
  „Egressy
  Nem, nem jártam ott! Csupán feltételeztem, hogy mint általában az iskolák, be van kerítve. Ja, és ha bunkó vagyok, akkor mi van, he? Na ugye!”
 • 5. Egressy 2008. november 12. 17:11
  „Barti!! Ha jártál ott, akkor tudnod kell, hogy a lakótelep felőli oldalon elég hosszú a szakasz, ahol nincsen kerítés! Egyébként meg az ipari iskola be van kerítve, mégis bejárnak oda is. Egyébként a hozzászólásod elég bunkó, gondolom mint Te magad!
  Kapuvári! Ez a rendőrség, meg a Vörös Istvános témád, már unalmas! Csak abba bizom, hogy találkozol egyszer valakivel egy sötét mellékutcába.........”
 • 4. Kapuvári 2008. november 12. 15:25
  „<moderálva>”
 • 3. Barti 2008. november 12. 14:38
  „Tényleg, foltozgassátok csak meg a kerítést. A gyerekek úgyis mindig kiszúrják a "gyengeséget". Nem szép szó kell oda, komolyan mondom, mi ez? Valami klubdélután, ahol jópofát kell vágni? Csak erre reflektálva írtam :" Egyik ottjártamkor fiatalok labdával dobálták az ablakokat és hiába a szép szó". Ekkora szánalmas palit!
  Csináltasd meg a kerítést, nem olyan rohadt költséges, hogy egy tetves iskola ne tudná kiperkálni. Vagy jó, válaszd azt, hogy betaknyozod, aztán akkor meg ne sírjon a szád, hogy aki eddig odajárt, most is ott fog tanyázni. Gratula.....”
 • 2. aquila 2008. november 12. 06:32
  „Ez egyszerűen megdöbbentő és elkeserítő. :(
  Remélem kiderül ki(k) volt(ak) az elkövető(k).”
 • 1. Egressy 2008. november 11. 16:40
  „Tudtommal nem csak itt volt rongálás! Lépjenek már a tudósitásokkal is az eseményekkel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széthúzás miatt új választás

Mérges - Urnához járulnak a mérgesi választópolgárok november 16-án, vasárnap. Időközi önkormányzati… Tovább olvasom