Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Díszteret, 48-as emlékművet is terveznek

Folytatják Kónyban a faluközpont felújítását. Ezúttal a gyógyszertár és a Béke utcai iskola melletti területet alakítják át. Pályázaton nyert támogatást az önkormányzat, a munkákat december közepéig fejezik be várhatóan.

Újabb állomásához érkezett Kónyban a faluközpont megújítása. LEADER-pénzt – 11,4 millió forintot – kapott az önkormányzat a fejlesztéshez. Az önerőt a 25 százalékos áfaköltség jelenti. Ezúttal a Béke utca és a Soproni utca által körbeölelt területet alakítják át. Áthelyezik az ott található emlékműveket, megszüntetik az aszfaltos kézilabdapályát.

Áthelyezik az emlékműveket, díszteret alakítanak ki és megszüntetik az iskola melletti aszfaltos pályát a pályázaton nyert milliókból.
Áthelyezik az emlékműveket, díszteret alakítanak ki és megszüntetik az iskola melletti aszfaltos pályát a pályázaton nyert milliókból.


– A munkaterület átadása megtörtént, napokon belül kezdik a kivitelezést. Ezerhatszáz négyzetméternyi térburkolatot helyeznek el a szakemberek, díszteret és sétálóutakat építenek ki – tájékoztatott Aller Imre polgármester. – Az első világháborús emlékművet, illetve a millenniumi keresztet egy térben helyezzük el, valamint kialakítunk egy 1848-as emlékhelyet is. Falunkban még nincs ilyen, noha kutatásaink szerint kónyiak is részt vettek a szabadságharcban. Először az alap készül el, aztán majd eldöntjük, hogy maga az emlékmű milyen legyen. A terület parkosítását az önkormányzat saját erőből oldja meg, a pályázat ezt nem tartalmazza.Az iskola melletti aszfaltos pálya megszűnik, dísztér lesz a helyén. A pálya egyébként már elvesztette funkcióját, hiszen a gyerekek inkább a tornacsarnokot, illetve a Kerék-tó Szabadidőközpont sportpályáit használják.

A polgármester elmondta: a képviselő-testület kiválasztotta a legjobb ajánlatot adó kivitelezőt. A munka befejezésének határideje december 15.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai testületi ülés: száguldó lovakat állítottak meg - Online

Kónya Tamásnét választotta az általános és művészeti iskola, óvoda igazgatójává a csornai képviselő… Tovább olvasom