Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 23°C Még több cikk.

Díszpolgárt avattak Bezin

Felejthetetlen élményben volt részük, azoknak akik június 18-án Bezi község falunapi programját választották pihenés képen.
A rendezvényen az 530 lelkes falú lakossága, fiataltól az idős korosztályig, békében boldogan, vidáman, szeretetben képviseltette magát. A program fénypontja a díszpolgári cím átadása volt.

A falunapi program az ebédfőzéssel kezdődött, reggel 7 órakor, melynek során a falú lakosai kiváló minőségű ételeket vadpörköltet, marhapörköltet, körömpörköltet, pincepörköltet, halászlét, babgulyást készítettek a falu lakosainak, a vendégeknek, a résztvevőknek.

Dicséret, elismerés illeti meg a főzőket, köszönjük, hogy segítségével és munkájukkal segítették a program lebonyolítását.

Reggel kilenc órakor került sor az istentiszteletre, melynek helyszíne az evangélikus templom volt. Az istentisztelet során a hívők lelki feltöltődésben részesülhettek, ahogy a Szentírás is hirdeti: "Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben: tanítván és intvén egymást zsoltárokkal és dícséretekkel, lelki énekekkel hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak."

Tíz órai kezdettel a háborúban elesett hősök tiszteletére megemlékezés és koszorúzásra volt a helyi temetőben. Ezen bezi hősökre falunapunk keretében kötelességünk megemlékezni, és tiszteletünket kifejezni irántuk, hisz ők is a mi falunk szülöttei voltak, lélekben és gondolatban ma is velünk vannak.

Fél tizenegykor nyitották meg a kiállítást a község kultúrházában. A Győri Alkatók Napóra Egyesülete - amelynek tagja a bezi származású Kónyáné Kovács Ildikó is - képek, szobrok bemutatásával, valamint irodalmi művek, versek előadásával színesítette a falunap programját, valamint az Összefogásért Bezi Egyesület tagjai és bezi hölgyek goblein képkiállításában gyönyörködhetett a tisztelt látogató. Nagy örömmel tölt el, hogy ezen kiállítást sikerült megrendeznünk, felfedezhetjük, milyen színvonalas értékek találhatóak ezen közösségen belül, ahol az emberi értékeket tudjuk megcsodálni, megdicsérni, melyek a dolgos és szorgalmas elmék és kezek fáradhatatlan eredményei.

A kiállítást azt sugározta a látogató felé: Legyen elég kitartásunk, mert nem az a kérdés, meg tudjuk-e csinálni, hanem hogy hiszünk-e magunkban eléggé. Hogy hisszük-e, hogy azért jön a holnap, a következő kihívás, hogy még erősebbek legyünk. Minél jobban akarjuk a sikert, annál több akadályozó tényező jön, és ha ezek megoldásán törjük a fejünk, így boldogabb és sikeresebb életet élhetünk.

Fotók: Szük Ödön


11 órától sport délelőtt kezdődött a sportpályán, ahol a résztvevő gyermekek akadályversenyekkel, sorversenyekkel, sportvetélkedőkkel színesített program keretében fedezhették fel a mozgás és a játékok adta élvezetes időtöltést és járulhattak hozzá egézségük megőrzéséhez és a sport megszeretéséhez.

A déli harangszót követően került sor a polgármesteri köszöntőre. Bősze Kornél polgármester köszöntőjében örömmel jelentette ki, hogy falunapi rendezvény nélkül nem teljes a falu élete, a falunapra sok család eljön, vagy az elszármazottak hazatérnek, rokonok és ismerősök találkozhatnak, és együtt idézhetik fel közös emlékeiket. Bősze Kornél ünnepi beszédében megköszönte az elmúlt időszak polgármestereinek, hogy az adott lehetőségekhez mérten mindent megtettek a falu fejlődéséért, és hozzátette, a mai világban még nagyobb problémákkal kell szembenéznünk, és innen kell tovább növekednünk, fejlődnünk.

Szeretnénk minél több embert magunkkal vinni ebbe a fejlődésbe, nyilván nem olyan embereket, akik tétlenül várják, hogy a siker majd rájuk tör, hanem akik aktívan közreműködnek annak érdekében.

Délután fél háromkor került sor a Bezi néptánc együttes bemutatójára, melynek tagjai a bezi óvodások és iskolások. Örülünk annak hogy egy ilyen kis faluban rendelkezünk önálló óvodával és iskolával és ezen keresztül néptánc-együttessel, köszönet, hála és elismerés illeti a tánccsoport vezetőjét és a táncoktató tanárt a színvonalas műsorért.

Három órakor került sor a falunapi program fénypontját megtestesítő díszpolgári cím átadására.

Fotók: Szük Ödön


A képviselő-testület egyhangú döntése alapján, ezen címet Kovács Ildikónak, falunk szülöttjének, földrajz-történelem szakos tanári diplomával rendelkező, magas művészi fokon szobrok, domborművek alakításával foglalkozó művésznek adományozta.

Kovács Ildikó kiemelkedő alkotásai:
- Krisztus szenvedéstörténet bemutató 14 stációja, amit elsők között a Bezi Római Katolikus templomnak adományozott, majd a Győri Szent Kamillus templomnak.
- Mária 7 fájdalmát megjelenítő műveket a VIA MATRIS-t a kunszigeti Szent Antal kápolnának adományozta.
- Legújabb munkája Mária 7 örömét hirdeti az embereknek.

Kovács Ildikó tanári pályája során azt tanította tanítványainak, életünknek célt és értelmet kell adnunk, olyat, amely túlmutat a mindennapokon, és a legjobb erőinket mozgósítja. A hosszú, egészséges és boldog élet titka az, hogy hozzájáruljunk a világ jobbításához, és értelmes feladatot találjunk magunknak, amely izgalomban tart és javítja mások életét.

Fél négykor focimeccs kezdődött a pályán, az egymással tudásukat összemérő csapatok tagjait szintén a falu lakosai adták. A jelenlegi csapat mérte össze technikai tudását az 1997-ben alakult és az utóbbi időben visszavonult játékosok csapatával. A játékosok a mérkőzés végére kellemesen elfáradtak. A kétszer harmincperces mérkőzés alatt, amelyet büszkeségünkre bezi bíró vezetett, a labdajáték adta akaraterő, csapatszellem, fegyelem, kitartás, küzdelem, lelkesedés, lendület, optimizmus, öröm mint emberi értékek tárultak elénk.

Fotók: Szük Ödön


Négy órai kezdettel lépett színpadra a Metamorfózis együttes, majd öt órai kezdettel a Galeri együttes szórakoztatta színvonalas előadásával a jelenlévőket.

Este 6 órakor a Bezi iskolások színdarabja következett, melynek címe Holló a hollónak (ezzel a színdarabbal első helyezést értek el a színjátszó versenyen az iskolások), majd a zongora és szintetizátor bemutató következett.

Köszönjük a felkészítő pedagógusoknak a sziporkázó előadást.

7 órakor operett előadás következett, a budapesti operett társulat szórakoztatta a lakosokat és a vendégeket, mely nagy sikert aratott.

Fél nyolckor tombolasorsolás vette kezdetét.

Fél kilenckor érkezett fekete limuzinnal a sztárvendég, Csocsesz, aki műsorával felejthetetlen hangulatot nyújtott a vendégeknek, akik pedig meglepték egy szülinapi köszöntéssel, amelyet következő nap ünnepelt a sztárvendég.

Háromnegyed tízkor a polgármester megköszönte mindenkinek a segítséget, a támogatást a falunap lebonyolításában, megköszönte a részvételt és hozzátette: panaszra nincs ok, de elégedettségre sem. Ennél többre vagyunk képesek, ezért tartozunk magunknak annyival, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, és tartozunk mindenki másnak azzal, hogy megtesszük mindazt amire képesek vagyunk.

Tíz órakor kezdődött a bámulatos tűzijáték, amely teljes színpompát nyújtott.

Fél tizenegytől a Fix együttes szolgáltatta a színvonalas talpalávalót hajnalig.

Örülünk, hogy az időjárás kegyes volt hozzánk, és hiszünk Bezi növekedésében és fejlődésében, és valljuk, hogy a világ egyik leghatalmasabb ereje annak az embernek az akarata, aki hisz önmagában, aki mer nagy célokat maga elé tűzni, és magabiztosan utána megy mindennek, amit az élettől meg akar szerezni.
Bősze Kornél

Olvasóink írták

  • 1. kerteszb 2011. június 21. 11:50
    „"Pihenés képen" ??? Te jó ég, újságírónak már el lehet menni nyelvtan 1-essel is "mindenféle képen"? Borzasztó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November közepére készülhet el a Kis-Rába híd Kapuváron

A munkálatok április óta állnak Kis-Rába híd átépítésénél. Tovább olvasom