Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Díszpolgár lett a vitnyédi polgármester

Díszpolgári címet adományozott Vitnyéd képviselő-testülete a település polgármesterének.

Tóth Kálmán tizenkét éves munkájának jutalmát a testület keddi ülésén vette át. Vetélytársai gratuláltak ugyan ellenfelüknek, de szerintük ez így most nem volt időszerű.

A vitnyédi képviselő-testület utolsó, rendes ülésén díszpolgári címet adományozott a település polgármesterének, Tóth Kálmánnak. A kitüntető címet Lacza János alpolgármester adta át a regnáló településvezetőnek.

– Előbb mint képviselő, majd mint alpolgármester vett részt a község életének szervezésében, az utóbbi tizenkét évben pedig polgármesterként dolgozott Vitnyédért – mondta indoklásában Lacza János.

Vitnyéd jelenlegi polgármesterének díszpolgárságát a hétfős képviselő-testület egyik tagjának javaslatára, az augusztusi testületi ülésen szavazta meg a plénum.

Vetélytársai gratuláltak ugyan ellenfelüknek, de szerintük ez így most nem volt időszerű.
Rögtönzött utánajárásunkból kiderült: hivatalban lévő településvezető kitüntetésére volt már példa a Rábaközben. 2002-ben Joódy Ákos akkori farádi polgármester a ˝Farád községért˝ kitüntető címet kapta testületétől.

Tóth Kálmán elismerése kapcsán az önkormányzati választási kampány finisében megkérdeztük a vitnyédi polgármesterjelölteket is.

Császár Antal portálunknak kijelentette: a polgármester több mint egy évtizedes munkáját értékelte a díszpolgári címmel a vitnyédi testület. – Véleményem szerint e megtisztelő címet a munka befejezésekor adják, ám hangsúlyoznom kell, természetesen gratulálok a település vezetőjének a kitüntetéshez – mondta Császár Antal.

A harmadik polgármesterjelölt, Papp Jenő megkeresésünkre szívből gratulált Tóth Kálmánnak az elismeréshez. Hozzátette azonban, a vasárnapi választáson indul a település jelenlegi polgármestere is, ezért most nem tartotta volna időszerűnek a díszpolgári cím adományozását.

Olvasóink írták

  • 1. seysey 2010. november 22. 17:27
    „Jó olvasni, hogy azt is elismerik, aki valóban sokat letett az asztalra. Vitnyéd sokat fejlődött az Ő irányítása alatt. GRATULÁLOK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincéves a kapuvári Széchenyi-iskola

A napokban ünnepli harminc- éves fennállását a kapuvári Széchenyi-iskola. A jubileumon az egykori igazgatókat is köszöntötték. Tovább olvasom