Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Díszoklevél az idősek megbecsüléséért

A rábapordányi önkormányzat után a község polgármestere is „nyugdíjasbarát" lett.

Rábapordány önkormányzata 2010-ben nyerte el a megyei közgyűléstől az Idősbarát Önkormányzat címet. A helyi nyugdíjasklub nevében Pénzes Imréné elnök a polgármestert a szövetség kitüntetésére terjesztette fel.

Indoklásában leírta: mióta Pásztorné Szakács Gabriella a falu vezetője, nagymértékben megváltozott az idősekről való gondoskodás. „A nyugdíjas lakosság minden tagjára úgy tekint, mintha a szülei vagy a gyermekei nagyszülei lennénk. Bármennyire is sok a feladata, a nyugdíjasok telefonjait és megkeresését mindig megértéssel és türelemmel fogadja" – fogalmazott a felterjesztő.

Pásztorné Szakács Gabriella, Rábapordány polgármestere méltán érdemelte ki a Nyugdíjasbarát Polgármester címet.
Pásztorné Szakács Gabriella, Rábapordány polgármestere méltán érdemelte ki a Nyugdíjasbarát Polgármester címet.


„Az sem okoz gondot, ha csak beszélgetni szeretnének a szépkorúak. Problémáinkra mindig talál megoldást, vigasztal, ha kell, de olyan is előfordult, hogy együtt sírt velünk. Útközben felveszi azokat az autójába, akik nehéz táskáikkal mennek haza a boltból vagy az autóbuszról. Meglátogatja a betegeket, ha szükségét látja, értesíti a vidéki rokonokat. Ügyes-bajos dolgaink, levelezéseink elintézésében bizalommal fordulhatunk hozzá" – írta Pénzes Imréné, s hozzátette: kirándulásaikon, rendezvényeiken is rendszeresen részt vesz a polgármester.

A településen működő, leginkább nyugdíjasokból álló civil szervezetek, egyesületek, a nyugdíjasklub, a máltai szeretetszolgálat, a Vöröskereszt munkáját segíti. A Pannon Nyugdíjas Szövetségnél méltányolták a klubvezető gondolatait, kérését, így Pásztorné Szakács Gabriella átvehette a Nyugdíjasbarát Polgármester elismerést.

Olvasóink írták

  • 1. mikoka 2012. február 05. 18:16
    „Gratulálok ! Megérdemelte,hisz az egész Rábapordányt szívén viseli.Sok ilyen polgármester kellene a falvakba önzetlen,odaadó stb. Igaz vannak ellen vélemények is de igaz a mondás mindenkinek nem lehet kedvére tenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Blága: ˝Legfontosabb a falu szépítése˝

A kilencvenkét lakosú Maglócán az önkormányzat közösségi rendezvényekkel szeretné színesíteni a… Tovább olvasom