Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Diplomáciai nagyüzem a kapuvári standon

A legutóbbi, Utazás 2012 kiállítás kapuvári standján a „nagyokat" is megszégyenítő diplomáciai nagyüzem folyt. A rábaköziek cseh, szlovák, indiai, osztrák és kínai diplomatákat is fogadtak, akikkel gazdasági és turisztikai témákban folytak a tárgyalások. Számos konkrét döntés is született.
A minap megrendezett fővárosi „Utazás 2012" turisztikai kiállítás és vásár alkalmából diplomáciai nagyüzem volt a kapuváriak standjánál. Hámori György polgármester meghívását elfogadva több ország nagykövete tett látogatást, Szlovákiát a követség első titkára képviselte és megtisztelte a várost hazánk ausztriai nagykövete is.

Indiai nap lesz Kapuváron: Az indiai nagykövet (j) Németh Csóka Gábor alpolgármester és Hámori György polgármester társaságában.
Indiai nap lesz Kapuváron: Az indiai nagykövet (j) Németh Csóka Gábor alpolgármester és Hámori György polgármester társaságában.

A kiállítás megtekintése után a küldöttségekkel Kapuvár vezetése tárgyalásokat folytatott a további turisztikai és gazdasági együttműködéssel kapcsolatban, nem egy esetben konkrét döntések is születtek.

A szlovák diplomácia képviseletében – Peter Weiss nagykövet pozsonyi küldetése miatt – Szép Attila első titkár tekintette meg a kapuvári standot, aki a nagykövet ígéretét hozta egy kapuvári látogatásra. Szalai-Bobrovniczky Vincét, hazánk bécsi nagykövetét régi jó ismerősként üdvözölte Hámori György polgármester. A tárgyalások legfontosabb eleme az volt, hogy Kapuvár turisztikai és gazdasági termékei, cégei az ősz folyamán lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a bécsi nagykövetségen.

A Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete, Helena Bambasová asszony népes küldöttséggel érkezett. A megbeszélésen a gazdasági és turisztikai kérdések mellett már az első eredményt is rögzítették a kapuváriak: nyár elején, a Prágai Nap című rendezvény megnyitására a Rábaközbe érkezik a nagykövet asszony.

Több esetben járt már Kapuváron Gauri Shankar Gupta, India nagykövete. A kapuvári vezetés arra kérte a nagykövetet, hogy az indiai befektetői tőke magyarországi lehetőségei közül városukat is ajánlja lehetséges területnek. Konkrét eredménye a tárgyalásoknak, hogy az indiai nagykövetség ez évben indiai napot szervez Kapuváron.
Külön megtiszteltetés volt Kapuvár számára, hogy Gao Jian asszony, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete és kísérete is meglátogatta a rábaköziek standját. Kína termelő gazdaságokba akar befektetni a jövőben, szabad tőkéjét így kívánja hasznosítani, Kapuvár puhatolózó tárgyalásain ebbe a piaci szegmensbe kíván bejutni.

A megbeszélések hamarosan Kapuváron folytatódnak.

Olvasóink írták

 • 3. árnyék 2012. március 11. 13:03
  „1. antistar Már megint mi nem tetszik??
  Egyébként meg, a kapuvári böllérmáj sem rossz!))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 2. kukszi 2012. március 11. 08:58
  „Hát igen jó,ha egy városnak megfelelő szintű kapcsolatai vannak,ez mindenképpen megtérül.
  Hámori Úr nagyon jól csinálja,fejlődik is Kapuvár.
  Össze kell hasonlítani Csornával, ahol nem történik semmi.
  Valamikor a két város azonos szinten volt,most már Csorna egy fényévvel lemaradt.”
 • 1. antistar 2012. március 09. 16:23
  „Jaj de jóóó!
  Akkor most majd tudnak páran indiai kaját enni, meg kinait!
  A többi kapuvárinak meg marad a régiben minden!
  Micsoda szemfényvesztés folyik itt kérem?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több hektáron égett a nádas Csornán - galéria

Több hektáron ég a nádas Csornán, az úgy nevezett ˝gödrökben˝. Kapuvárról érkeztek a helyszínre a… Tovább olvasom