Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Díjtételekről, eladásról, bérbeadásról döntöttek

Csorna - Többek között üdülők, helyiségek bérbeadásáról, a Thököly utcai volt óvoda értékesítéséről is döntött e heti ülésén Csorna önkormányzatának képviselő-testülete.
A csornai képviselő-testület hétfői ülésén elfogadta a többcélú kistérségi társulás szociális központjának szakmai munkájáról, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi támogatószolgálata ellátási szerződésének teljesítéséről készült beszámolót. Módosították a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló rendeletet, s ezen belül meghatározták a 2008. január elsejétől érvényes díjtételeket.

Eszerint például a szabványkémény tisztítása darabonként évente 520 forint, a gyűjtőkéményé 1200 forint, a hagyományos gázkéményé 520 forint. Az egyedi szabványkémény felülvizsgálata 1720, gázvizsgálata szintén 1720 forint. A díjak 20 százalékos áfát tartalmaznak.
Ugyancsak módosították a város hulladékgazdálkodási tervéről szóló rendeletet. Jóváhagyták az önkormányzat és intézményei villamosenergia-beszerzésére vonatkozó közbeszerzési eljárás megindításához a beszerzési engedélyokiratot.

A testület – tekintettel a csökkenő állami finanszírozásra – egyetért a megyei sportigazgatóság megszüntetésével, azzal, hogy a kötelező testnevelési és sportszervezési feladatok ellátását a megyei önkormányzat továbbra is biztosítja. Döntés született a város balatongyöröki és vonyarcvashegyi üdülőjének bérbeadását célzó pályázat kiírásáról. A bérleti jogviszony öt évre szól. A pályázók közül az szerzi meg az üdülők üzemeltetési, illetve bérbevételi jogát, aki az összességében legelőnyösebb ajánlatot teszi. Az elbírálásnál súlyozottan esik a latba a bérleti díj mértéke, a csornai iskolák tanulóinak üdültetésével kapcsolatos szolgáltatások köre és a csornai iskolások térítési díja. A balatongyöröki üdülő induló bérleti díja évente 240 ezer, a vonyarcvashegyié szintén évente 360 ezer forint.

December elsejétől négyzetméterenként évente 15 ezer forintért szintén bérbe adják a Szent István tér 19. alatti társasházi épület földszintjén lévő 48 négyzetméteres irodát E.ON-ügyfélszolgálat céljára. Ám a helyiségben elvégzett mintegy 1,6 milliós karbantartási munkák ellentételezéseként 2010. május 14-ig díjmentesen bocsátják a bérlő rendelkezésére.

A képviselő-testület a Thököly utcai volt óvodát bruttó 9 millió 600 ezer forintért értékesíti egy csornai kft.-nek, azzal, hogy a bontási költség a vevőt terheli. A testület hároméves beépítési kötelezettséget írt elő.
A Margit kórházban legutóbb szeptemberben rendeltek el létszámcsökkentést, ám a tervezett 25 helyett 23 dolgozó jogviszonya szűnik meg. Ezúttal két dolgozó esetében a szeptemberre tervezett felmentésről döntöttek, továbbá ketten időközben jelezték, hogy igénybe vennék a prémiumévek nyújtotta lehetőséget. Így november 30. után a kórház dolgozói létszáma 242 lesz.

A pályázók közül az szerzi meg az üdülők üzemeltetési, illetve bérbevételi jogát, aki az összességében legelőnyösebb ajánlatot teszi meg. Az elbírálásnál súlyozottan esik a latba a bérleti díj mértéke, a csornai iskolák tanulóinak üdültetésével kapcsolatos szolgáltatások köre és a csornai iskolások térítési díja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötvényből 400 millió működésre

Csorna - Egymilliárd forint összegű kötvény kibocsátásáról döntött a csornai képviselő-testület. A… Tovább olvasom