Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Díjazott csornaiak a honismereti pályázaton

Csorna–Győr - Csornai díjazottjai is voltak a megyei honismereti egyesület Szülőföldünk pályázatának. Készült dolgozat a premontreiekről, a csornai fazekasokról, a testvérvárosi kapcsolatokról és a tavaly elhunyt Pájer Imréről is.
A Szülőföldünk Győr-Moson-Sopron Megyei Honismereti Egyesület idén harmadik alkalommal hirdette meg a Szülőföldünk honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázatot. A felhívásra 122 pályamunka érkezett, ebből 86-ot értékeltek: 59 helytörténeti, 20 néprajzi és 7 fotó kategóriában. A beküldők közül 2 általános iskolás, 29 felnőtt és 55 ifjúsági korosztályú volt. A pályázatok értékelését és az ünnepélyes díjkiosztót Győrben tartották.

Csornaiak a Szülőföldünk pályázat díjkiosztóján.
Csornaiak a Szülőföldünk pályázat díjkiosztóján.

Az ünnepségen Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, Jászberényi Ferencné, az egyesület elnöke, Néma Sándor, a megyei levéltár, illetve Perger Gyula, a megyei múzeum igazgatója pedig értékelték a munkákat. A felhívásra szép számmal jelentkeztek csornai vonatkozású írásokkal, illetve csornai pályázók. Ifjúsági díjat kapott Gulyás Tünde A csornai fazekasság története című munkájával, illetve Szűr Gergely Csorna testvérvárosi kapcsolatai című pályázatával. Emléklapot kapott Babos Szilvia, a Hunyadi-gimnázium diákja (A halászi lovasbandérium), Böröcz Kitti (A premontrei rend oktatási tevékenysége), Csobod Luca (Földsziget majorjának története a török hódoltság után), Horváth Kata (A szanyi sportegyesület megalakulása és szakosztályai), Kovács Renáta (Felnőttképzés története a csornai Csukásban), Molnár Zsófia (Pájer Imre emlékezete), Rasztovich Katalin (Szent Antal csornai kultusza), Szedlák Katalin (A premontrei rendház története), Varga Kitti (A csornai cserkészet története). Turi György, Csorna polgármestere az egyesület elismerése mellé az önkormányzat nevében könyvcsomagot adott át a díjazottaknak.

Olvasóink írták

  • 2. Vicus63 2008. augusztus 23. 14:31
    „Gratuláció valóban jár!
    Egy fontos pontosítás: nem harmadik, hanem harmincharmadik alkalommal hirdették meg a pályázatot....”
  • 1. Putyilov 2008. augusztus 23. 07:55
    „Gratulálok nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambolok a mozdonyból

Győr-Moson-Sopron - A mozdonyvezető szemszögéből mutatták be a vasutasok munkáját a Kisalföldnek a… Tovább olvasom