Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Diákokat várnak nyári munkára

Hónapról hónapra egyre többen vállalnak társadalmi munkát Jobaházán. A helyiek összefogása mellett diákokat vár nyári munkára a községháza. Beruházásaikat is a közösségnek rendelik alá.
– A legfontosabb, hogy előzetes terveink szerint sikerült megszólítanunk a helyieket. Ennek eredményeképpen mind többen vállalnak társadalmi munkát a faluban. Nyárra a jobaházai dolgozni vágyó diákokat várjuk a községben végzendő munkára, természetesen díjazás fejében – tájékoztatta lapunkat legfrissebb terveiről Varga Zoltán. Jobaháza polgármesterének nem csak ezek voltak a feladatai az elmúlt fél évben. Megválasztása óta bizony több – köztük sport – feladatától is „meg kellett szabadulnia", a faluban egyre több idejét rabolja el a munka. – Mind a hivatal munkatársai, mind a jegyző nagy segítséget nyújt abban, hogy társadalmi feladatomat a megfelelő szinten el tudjam látni – fogalmazott a polgármester.

Varga Zoltán polgármester: A helyiek keze nyomán szépül Jobaháza.
Varga Zoltán polgármester: A helyiek keze nyomán szépül Jobaháza.


– Megválasztásomat követően legfőbb célomnak tartottam és tartom ma is a község lakóinak összefogását. Ezt közös programokkal próbáljuk erősíteni – mondta. – Ezen programok között falucsinosítás, helyi kulturális programok szervezése, a civil kezdeményezések erősítése szerepel. Elődöm munkáját elismerve díszpolgári címet adományoztunk neki, sport-, farsangi és gyermekprogramokkal igyekezünk jobban összehozni a jobaházaiakat – mondta Varga Zoltán. Augusztusban felelevenítenék az egykori falunap hangulatát, kézműves- és az egykor szebb napokat is látott lovasprogramokkal. Idősek napi rendezvénnyel is készül ebben az évben a községháza.

– Gazdasági téren ebben az évben némi tartalékot képezünk a költségvetésben. Nagyobb csinosítást kezdtünk el a falu parkjában, melyet apróbb lépésekkel a következő években is folytatunk – mondta a községi vezető. A helyiek (több mint 30 önkéntes) munkájával más helyszíneken is szépül a falu. Az utak mentét a helyiek tették rendbe és egy helyi vállalkozó jóvoltából ezer tő virágot ültettek ki a közterületekre.
– Nyáron is lenne mit tenni köztereinken. Ezzel a munkával egy tavalyi hagyományt folytatva községbeli diákokat szeretnénk megbízni – jelentette ki Varga Zoltán. Hangoztatta, a díjazás fejében végzett munka szervezésében számítanak a kormány éppen a napokban meghirdetett diákmunkaprogramjára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prohászka Imre emlékverseny Csornán - fotók

A kétnapos megmérettetésen, melyen a megye négy kirendeltségéből egy-egy csapat vett részt, négy… Tovább olvasom