Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Diákok a környezetért

Bágyogszovát - A helyi önkormányzat és a Bágyogszovátért Egyesület szemétgyűjtő akciót szervezett a közelmúltban. A felnőttek mellett a gyerekek is megmozdultak környezetükért.

Az általános iskola hetedik és nyolcadik évfolyama, összesen ötvenhét tanuló járta végig a focipálya és a bágyogi temető környékét. Ezeken a területeken a korábbi évekhez képest kedvezőbb volt a helyzet. Annál jobban meglepődtek a gyerekek, amikor a Szabadság utca déli oldalán lévő kertek végén, egy fákkal benőtt helyen nagy szemétlerakóra bukkantak. A háztartási, mezőgazdasági jellegű szemétből szinte majdnem annyi összegyűlt, mint a többi összes kitakarított területen.

Olvasóink írták

  • 1. pampus 2009. május 10. 12:02
    „Bágyogszováti Önkormányzat már több mint tíz éve elrendelte a szemétszállítási díj kivetését és fizetési kötelezettségét minden lakósra! E faluban is az a lényeg, hogy a pénzt kivegyék a lakosság zsebéből! Arra persze nincs sem felelős sem felderítő, hogy kik szemetelnek illegálisan. Vajon miért nem a kukába rakják a szemetet? Sőt e falú dicsekedhet egy szemfüles körzeti rendőrrel is aki as közelmúltban leleplezte az idős emberek kifosztóját! Talán az nincs, aki megkövetelje az illegális szemetelők lefülelését? Nem hinném, hogy a nyugdíjas nénik hordják ki a szatyrukba a szemetet! Van annak gazdája! Lehet,hogy több tízmilliós terepjáróval hordják oda, mint szigetközbe amit a tanárok fotóztak le amikor szintén a gyerekekkel szedték a szemetet! No és miféle divat az, hogy a gyerekekkel szedetik össze a szemetet? Vajon kiknek az ötletei e gyermek rabszolga munka? Habár jó dolgokat ígérni ismerős téma! Viszont vannak akik nem felejtik el , hogy átverték Őket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók ünnepe

Ünnepi állományülést tartottak Flórián-nap alkalmából a csornai tűzoltó-parancsnokságon. A tüzes… Tovább olvasom