Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Dél-Rábaköz helyzete a legnehezebb

Kapuvár önkormányzatának legutóbbi ülésén a város egészség- és munkaügyi helyzetéről hallgattak beszámolót a képviselők.
Tájékoztató hangzott el az áramszolgáltató és a közterület-felügyelet tevékenységéről is. A termálkútjuk hasznosítására egy budapesti cég tett ajánlatot.

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén a város és a kisrégió népegészségügyi mutatóit dr. Amberger Erzsébet városi tiszti főorvos elemezte. Beszámolójában kiemelte, a mutatók valamivel jobbak az országos átlagnál. A negatív tendenciák között említhető a természetes népességfogyás, a keringési és daganatos betegségek növekvő száma. Boros János, az egészségügyi bizottság elnöke ez utóbbira, mint a megyei átlaghoz képest is rosszabb mutatóra hívta fel a figyelmet.

Illés János, a munkaügyi központ kapuvári kirendeltségvezetője mondandójában kiemelte: a múlt év végi gyárbezárások hatása 2004 elején jelentkezett hatványozottan, s a munkanélküliek növekvő száma már veszélyes tendenciát mutat. A kirendeltség vezetője kitért a Dél-Rábaköz átlagosnál is rosszabb helyzetére.

A képviselők beszámolót hallhattak az áramszolgáltató helyi tevékenységéről. A témához kapcsolódva Biró Péter polgármester nehezményezte a legutóbbi gallyazások körülményeit.
A testület előtt Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője ismertette a közterület-felügyelet munkáját. Döntés született a Kölcsey utcában parkolóautomaták telepítéséről is.

Borsodi Tamás címzetes főjegyző előterjesztésében a képviselők elfogadták a város piacszabályzatát, melyben a vásárok és piacok helyét és idejét határozták meg. A rendelet szabályozza a helyhasználatot és a helypénzt is.

A képviselő-testület döntött a Répce-menti Önkormányzatok Szövetsége tagdíjairól. Ez településenként 20 ezer forint. Megszavazták a központi háziorvosi ügyelet gépkocsijának cseréjét, valamint a volt házhelyi iskola idősek átmeneti elhelyezését szolgáló intézménnyé való átalakítását. Döntés született a Fő tér 7. szám alatti, volt gyógyszertár és takarékszövetkezeti helyiség bérleti díjának mérsékléséről.

A képviselők felhatalmazták a polgármestert és a bizottságok vezetőit, hogy további tárgyalásokat folytassanak a kihasználatlan termálkút hasznosítására, melyre egy budapesti cég adott be ajánlatot. A meleg vizet a későbbiekben esetleg a város egy részének fűtésére használnák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágják a veszélyes nyárfákat

A felújítási munkák, valamint balesetveszély miatt kivágják a csornai sportpálya hatvanéves… Tovább olvasom