Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Decemberre elkészül a fogyatékosotthon

Rövidesen új helyére költözhet a csornai fogyatékosok napközi otthona. A Laky Döme utcában férőhelybővítésre is lehetőség lesz. A kistérségi társulás a volt munkásőrség alsó szintjét kapta meg.

Elkezdték és december elejéig be is fejezik Csornán a fogyatékosok napközi otthonának kialakítását. A kistérségi társulás a helyi önkormányzattól kapta meg tíz évre a Laky Döme utcai volt munkásőrlaktanya alsó szintjét. 4,9 millió forintba kerül a beruházás, egy csornai építési vállalkozás a kivitelező. Dr. Horváth Gyula, a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetének vezetője elmondta: a társulási tanács a legkedvezőbb ajánlatot fogadta el.

– A múlt héten átadtuk a területet a kivitelezőnek, aki vállalta, hogy december ötödikéig be is fejezi az átalakítást – tájékoztatott dr. Horváth Gyula. – A határidők fontosak, hiszen a fogyatékosotthon december utolsó napjáig maradhat jelenlegi helyén, a kis-csornai óvodában. Az épület alsó szintjét foglalják el tehát a gondozottak. Az építés során elsősorban az akadálymentesítést kell megoldani a bejáratnál, a vizesblokkoknál, valamennyi ajtónál.

„A munkát elkezdték, december ötödikéig végeznek az átalakítással
„A munkát elkezdték, december ötödikéig végeznek az átalakítással" – tájékoztatott dr. Horváth Gyula.


A kistérség egyeztetett már a megyei kormányhivatal érintett szakhatóságaival. A szakemberek átnézték a terveket és javasoltak kisebb módosításokat. Az épület helyiségeinek belső elosztása megfelel az intézmény igényeinek, így nagyobb átépítésre nincs szükség. Dr. Horváth Gyula hozzátette: a hatóságok gyors és segítőkész ügyintézése támogatja a kivitelezést.

– A tervek úgy készültek el, hogy később a konyhát is ki tudjuk alakítani, illetve a tervezett szociális foglalkoztató számára is lesz hely – tette hozzá a munkaszervezet vezetője. – Eddig huszonnégy gondozottal működött a napközi. Új helyén azonban lehetőség nyílik bővítésre is. Az új engedélyeket már harminckét főre kérjük meg. Az intézménynek várólistája van, azaz szükség is van az új helyekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hubertus misén imádkoztak a vadászok Csornán

Megyebeli vadászok kérték védőszentjük közbenjárást ma este Csornán, a Szent Hubertus misén. Fotók. Tovább olvasom