Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Decemberben lehet polgármester

A polgármester hirtelen halála után az alpolgármester vette kézbe az ügyek intézését Bodonhelyen. Az újabb feladatok végrehajtásához azonban csak a polgármester-választás után látnak hozzá.
Felújítás alatt a katolikus templom.
Mint arról beszámoltunk, szeptember 20-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Makkos Attila, Bodonhely polgármestere. A szomorú esemény híre szinte futótűzként terjedt és a döbbenet erejével hatott a faluban. Mostanra az emberek lassan beletörődnek a megváltoztathatatlanba, hiszen az élet nem áll meg. A falu ügyeit intézni kell, s ez a feladat most ideiglenesen Varga József alpolgármesterre hárul, aki a rendszerváltás óta tagja a képviselő-testületnek, így a tapasztalatoknak sincs híján. Noha az alpolgármesteri tisztséget csak a mostani ciklusban tölti be.

– A sajnálatos esemény után nekem kell helytállni – mondta Varga József. – A polgármester váratlan halála tényleg megdöbbentette a falubelieket és mindenki azt kérdezi, hogy mi lesz ezután. Remélem, hogy a december 7-i időközi választás után megfelelő személy kerül a polgármesteri székbe.

Az alpolgármester eddig csak szóbeszéd útján hallott a potenciális jelöltekről. Azt viszont nem árulta el, hogy ő vállalja-e a megmérettetést. Varga József elmondta, hogy még Makkos Attila irányításával kezdték a temető kerítésének cseréjét, s ezt a munkát már a polgármester halála után fejezték be. A szennyvízcsatornázás szintén véget ért, és folyamatban van a katolikus templom felújítása a műemléki felügyelőség irányításával. A rekonstrukciót az önkormányzat azzal támogatta, hogy teljes egészében megvásárolta a tetőcserepet és a faanyagot.
– Új feladatok végrehajtásához nem kezdünk hozzá, megvárjuk az új polgármester hivatalba lépését – fűzte hozzá Bodonhely alpolgármestere.

– A tennivalókról már beszélgettünk a képviselő-testület tagjaival, ám anyagiak híján egyelőre várakozó álláspontra kényszerülünk. Például van egy szolgálati lakás az önkormányzat tulajdonában, amely valóban „megérett" a felújításra, csakúgy, mint a kultúrház. A csatornázás befejezése után rendbe kell tenni az autóbusz-fordulót, s gondot okoz, hogy a faluban a szennyvízátemelők nagyon büdösek. A kivitelezés fővállalkozója megígérte, hogy biofilterszűrőket helyeznek el az átemelőkhöz. Miként Makkos Attila tette, mi is szorgalmazzuk az Árpást Bodonhellyel összekötő út megépítését, és továbbra sem mondunk le a Rábán elképzelt csónakkikötő megvalósításáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezmények a munkahelyteremtőknek

A Kisalföld egyik múlt szombati írása váltott ki éles vitát a csornai képviselők csütörtöki ülésén.… Tovább olvasom