Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Decemberben készen lesz?

Nehézkesen kezdődött, de most már ütemesen halad Csornán, a Botond utcában a húsz szociális bérlakás építése.

Csorna az elmúlt év nyarán 67 millió forintot nyert a gazdasági minisztérium pályázatán húsz szociális bérlakás építésére. Az eredeti tervek szerint idén április végére be kellett volna fe jeződni az építkezésnek, ám akkorra csupán a terület feltöltését végezték el. Papp József polgármester a késedelem okait taglalva lapunk érdeklődésére el mondta (Kisalföld, május 8.), hogy az első pályázatra négyzet méterenként 187 és 204 ezer fo rintot jelöltek meg a kivitele zők.

A második esetben 167 ezer forint volt a legalacsonyabb négyzetméterár, amit szociális bérlakás esetén még mindig túlzottan magasnak tartottak, hisz az országos átlag 140 ezer forint volt. Ugyanakkor a polgármester cáfolta azt a városban felröppent hírt, hogy az önrész hiánya miatt késik a kivitelezés és meg jegyezte, hogy 40 millió forinttal magasabbak voltak az ajánlatok, mint a pályázott összeg önrésze. Végül a harmadik nekifutásra – miután ismét nyílt tárgyalásos eljárást hirdettek – érkezett olyan ajánlat, amely elfogadható volt a képviselő-testület számára, s így július elején hozzáláthattak a kivitelezéshez.

A lakáskérelmeket az új képviselő-testület bírálja majd el

Jelenleg is gőzerővel tart az építkezés a Botond utcában, s minden remény megvan arra, hogy a terveknek megfelelően december közepére befejeződnek a munkálatok. Gorzás Zol tántól, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási munkatársától megtudtuk, hogy a húsz lakást egyszintes épületekben alakítják ki. Közülük nyolc negy venhét négyzetméteres, kétszobás, tizenkettő pedig harminc hét négyzetméteres és egyszobás. A beruházás összege meghaladja a 146 millió forintot. Tehát ha minden kedvezően alakul, karácsonyra elkészülnek az új lakások. Ám hogy kik lesznek azok a szerencsések, akik birtokba vehetik azokat, csak később derül ki. Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző érdeklődésünkre elmondta, a majdani lakókat a már regisztrált igénylők közül választják ki.

A lakáskérelmeket az október 20-i helyhatósági választás után megalakuló új képviselő-testület szociális bizottsága bírálja el. A jelenlegi bizottság álláspontja szerint a szociális bérlakásokat elsősorban fiatal házasok kapják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új burkolat százmillióért

Biztonságosabb lesz a közlekedés Farádon, a 85-ös főút falun átvezető szakaszán. A munkálatokat… Tovább olvasom