Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

December végéig elkészül a városközpont Kapuváron

December végéig minden munkát befejeznek a kapuvári városközpont felújításán. A Hősök parkja lesz készen először és a piactérrel fejeződnek be a munkák.
– Ha még nem is vagyunk a célegyenesben, de már látható a városközponti felújítások befejezésének határideje – fogalmazott Budai Imre alpolgármester arra a városban terjengő szóbeszédre válaszolva, miszerint késik a több mint hatszázmilliós városközponti rehabilitációs projekt.

– December 30-ig minden helyszínen befejezik a munkát a kivitelezők – mondta az alpolgármester. Hangsúlyozta, összességében jól állnak a kivitelezéssel, ám azt hozzátette, néhány helyszínen késésben, máshol előbbre tartanak a munkások. A déli várárok és az Országzászló környékén, valamint a Batthyány utcát a piactérrel összekötő kerékpárúttal már végeztek is a szakemberek.

– Ami biztos, ezután elsőként a Hősök parkja lesz készen, itt már az utolsó simításokat végzik – mondta Budai Imre, aki ennek befejezését október elejére teszi.

– A következőkben a városházát fejezi be a kivitelező, a keleti fronton már most látható a patinás épület új színezése. A nyílászárókat kicserélték, a bejárati kaput felújították és október közepéig a liftet is beépítik az épületbe – tette hozzá. A munkálatok a várkert, majd a művelődési központ befejezésével folytatódnak a városháza után, aztán a várárok következik a szabadtéri színpaddal, végül a piacteret adják át a kivitelező munkatársai. – Reményeink szerint, ha az időjárás is engedi, a parkosítást is befejezzük idén. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó városi szökőkút próbáját pedig már megtartottuk.

A kapuváriak részéről felmerült a városi karácsonyfa mikéntje. Mind a fenyőfa, mind a mellette álló tiszafa egyelőre a helyén marad, bármelyik eltávolítását a másik fa is megsínylené – tudtuk meg. – E fák életkora, állapota ugyanakkor már a cseréjüket is szükségessé tenné. Dolgozunk azon, hogy ez úgy történjen majd, amely mód biztosítja, hogy a városnak továbbra is legyen karácsonyfája – jelentette ki Kapuvár alpolgármestere.

Olvasóink írták

 • 3. alekínyó 2012. október 04. 14:17
  „Tisztelt Budai Úr! Gondolom az a legkevésbé érdekli Önt és a csapatát,hogy a piactéren lévő üzleteket már 5 hete elkerítették a külvilágtól/vásárlóktól! Ezzel nem kevés anyagi hátrányt/bevétel csökkenést okoztak az ott dolgozó vállalkozóknak! Ennek ellenére utolsó fázisban készül el a piactér! Tudom,hogy Önt nem zavarja,mert az Önök üzlete nem ott van.
  Én meg nem gratulálok a munkálatokhoz,mert már rég be kellett volna fejezni mindegyiket!
  Naponta látom a munkások hozzáállását,nem csoda,hogy lassan haladnak...
  Persze ahogy olvasom,most is a két fa a legfontosabb...Vágják ki mindegyiket,karácsonykor meg állítsanak fel egyet a Műv.Ház elé! Nehogy emiatt egy külön bizottságot hozzanak létre...!”
 • 2. Lasik 2012. október 03. 11:26
  „Én is csak gratulálni tudok a munkálatokhoz, és az ahhoz szükséges pénz előteremtéséhez! Nagyon szép lesz minden.
  Szerintem sem kellene ragaszkodni a régi fákhoz. Láttam, hogy a város karácsonyfájáról leszedték a karácsonyi égősort, csak nehogy tönkremenjen a szép új térkő, ha rájár a tűzoltóautó, hogy feltegye azt!”
 • 1. kishektor 2012. október 02. 18:10
  „Személyszerint , én drukkolok a Kapuvár életében az eddigi legnagyobb köztéri munkálatok sikeres befejezéséért.
  Minden elismerésem a Pogármesteri Hívatal vezetőié és dolgozóié akik ehhez az anyagi forrásokat előteremtették, a munkavégzés felügyeletét elvégzik, az örök méltatlankodókkal, csak vádaskodni tudókkal válalják a számukra soszor méltatlan vitát.
  Kommentemmel szeretném hítükben megerősíteni Őket . Jó úton járnak !
  Elnézve a Fő tér kialakulóban lévő képét, szerintem nem kell hezitálni a ké fa sorsát illetően, egyszerűen nem illenek a képbe. A sok-sok pénzért kialakított tér látványát kimondottan rontják, még akkor is eszt mondom, ha személyszerint én nagyon sajnálom a fákat, de tudomásul kell venni, hogy az évtizedeken keresztül tett szolgálatuk ma már csak akadályt jelent. Természetesen én is javaslom, hogy legyen a városnak "Karácsony " fája, de erre már jobb megoldások is vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a katolikus intézmény új szárnyát

Ünnepélyesen is átadták vasárnap a csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ… Tovább olvasom