Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

December óta sötét volt az utcarészben

Nem érezték biztonságban magukat a rábaszentmihályi Béke utca lakói, amíg nem működött otthonuk közelében a közvilágítás. A Kisalföld utánajárt és kigyúltak a fények.

Tavaly december óta nem volt közvilágítás Rábaszentmihályon a Béke utca egy részén. Az érintett szakasz a templom mögött található, közel a Rába folyó töltéséhez. Gyakorlatilag a „faluvége". Ott élő olvasónk, Mokovecz Antalné arra panaszkodott, sötétedés után nem mernek kimozdulni otthonaikból. A Kisalföld érdeklődött és kedden reggel már örömmel jelezték az utcabeliek: van villanyuk.

– Szenteste éjszaka történt valami a közvilágítással, azóta nem égett a lámpa. Éppen a házunk előtt van egyébként a villanyoszlop, megnyugtató volt, hogy nem vagyunk sötétben. A hibát természetesen azonnal jeleztük a szolgáltatónak, azóta többször is. Nem történt azonban semmi. Az utca ezen részére így csak a templom megvilágításából érkezett egy kis fény. Többen is vannak fiatal asszonyok, akik a műszakból éjszaka járnak haza. Volt, hogy nem mertek bejönni az utcába, hiszen féltek a sötétben. Szemben velünk egy idős asszony lakik és mi sem vagyunk éppen fiatalok. Hiányzott a lámpa. Egy ilyen helyzet hívogatja a betörőket, tolvajokat, nem akartuk megvárni őket, ezért is hívtuk végül a Kisalföldet. Sajnos, december óta a szolgáltató nem tudta javítani a hibát – panaszolta Mokovecz Antalné.

Mokovecz Antalné és férje nem érezték biztonságban magukat, amíg nem működött a közvilágítás.
Mokovecz Antalné és férje nem érezték biztonságban magukat, amíg nem működött a közvilágítás.

A Kisalföld Egyházi Nikolettát, az E.ON Hungária Zrt. szóvivőjét kérdezte a problémáról. „Rábaszentmihályról január 4-én kaptunk bejelentést, mely szerint a Béke utca 30. szám előtt nem ég a közvilágítási lámpa. A hibát kollégáink január 10-én javították. Ezt követően január 15-én kaptunk újabb bejelentést ugyanerről a címről. A kollégáink a hibahelyet megvizsgálják és a visszatérő hibát javítani fogják" – ígérte a szóvivő. Így lett. Mokovecz Antalné kedden délelőtt azzal hívta szerkesztőségünket, hogy ismét működik a közvilágítás, megnyugodtak az utcában élők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesteri szabadság: Nem tudtam kivenni

Turi György csornai polgármester úgy véli, a 2006–2010-es ciklusban nem volt módja rá, hogy… Tovább olvasom