Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Debrecenből félmilliárd fejlesztésre

Az elkövetkező napokban félmilliárd forint érkezik a Kapuvári Hús Rt.-hez, fejlesztési célokra. 
A pénz a debreceniek tőkeemeléséből származik. Ebben a Magyar Fejlesztési Bank is szerepet vállalt. A Ringa kapuvári üzemének jó része a múlt év óta a Kapuvári Hús Rt. tulajdona. A részvénytársaságot Román Gyula nyolcvan százalékkal és egy másik cég húszszázalékos részesedéssel alapította, közel hétszázmillió forintból.

A húsiparban végbement változások és a hazai gyártókapacitások átrendeződése a kapuváriakat is fejlesztésre ösztönözte. Ez utóbbi fedezetére azonban további tőkebevonás vált napjainkra szükségessé.
Lapunk információi szerint Román Gyula, a kapuvári gyárban meglévő nyolcvanszázalékos részét felvásárolta a Debrecen Hús Rt. A debreceniek, akik a magyar sertéshúspiac közel negyedét birtokolják, szintén tőkeemelést hajtottak végre, melynek egyik résztvevője a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt. Az MFB debreceni emelésének egy része, ötszázmillió forint az elkövetkező napokban Kapuváron landol.

Ez a félmilliárd teremti meg az idei évi fejlesztések pénzügyi alapját.
Ahogy azt már korábban megírtuk, a Kapuvári Hús Rt. idén a konyhakész termékek piacára szeretne betörni, előre csomagolt, fűszerezett sertéshússal. Fejlesztéseik közt kiemelt helyen szerepel a kapuvári üzem szennyvíztisztításának esetleges leválasztása a jelenlegi szolgáltatóról. Felmerült egy saját tisztítómű felállítása, de információink szerint a témában még tárgyalások folynak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Athénból hozta haza az olimpiai gyűrűt

Róth Ferenc szárföldi galambász is küldött öt szárnyast az olimpia megnyitójára. A galambok közül a… Tovább olvasom