Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Dal 2014: Cserpes Laura az elődöntő mellett első lemezét is ünnepli

A kapuvári énekesnő Úgy szállj! című dalával a legjobbak között szerepel a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján. Cserpes Laura mindemellett első nagylemeze debütálásának is örülhetett a napokban.

Cserpes Laura számára a tavalyi Dal hozta meg az igazi áttörést, a műsor felfedezettjének is kikiáltották. Januárban újra bizonyíthat, Úgy szállj! című dalával (zeneszerző: Krajczár Péter - Mészáros László, szövegíró: Tabár István) bekerült a legjobb 30 közé az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján.

Fotó: MTVA
Fotó: MTVA

- Csodálatos lesz újra átélni az egészet, nagyon hálás szívvel gondolok a Dalra. A műsorban válhattam igazi énekessé. Az elmúlt egy évben a rengeteg fellépésnek, élő koncertnek köszönhetően pedig megszerezhettem azt a színpadi rutint, ami tavaly még hiányzott - mondta az eredményhirdetést követően a kisalfold.hu-nak Laura, hozzátéve, hogy az idei mezőny nagyon erős, szokszínű. - Bízom a dalomban és azon leszek, hogy minél hitelesebben átadjam a közönségnek. Az Úgy szállj! lendületes, hangzásvilágában eltér az eddigi számaimtól - fogalmazott.A kapuvári énekesnő a héten nem csak a szerda esti sikernek örülhetett... – Az első lemezemet tarthatom a kezemben, ami nagyon nagy dolog. Névadó dala az Úgy szállj! és az egyik havi női magazin gondozásában jelent meg kedden. Izgalmas volt az album készítése, mert az életem egy olyan szférájába engedem be a közönséget, amit eddig sosem nyitottam meg. Tabár István szövegíró belelátott a lelkembe, a legtitkosabb dolgaimat is eléneklem. Sok nőt, férfit érintő történetekről szólnak a dalok, például a véget ért a szerelemről, szakításról - utóbbiról kicsit "odamondósan", pikírten is éneklek - mesélte Laura.


Az Úgy szállj!-hoz videoklip is készült. - Meseszerűen próbáltuk ábrázolni a dal történetét. Egy fiú éli a monoton, szürke hétköznapokat, én pedig egy angyal-, vagy tündérlányként próbálom őt ebből a közegből kiragadni, elrepíteni a szerelem szárnyán - fogalmazott az énekeső. Ha már a szerelemnél tartottunk, Laurát arról is kérdeztük, a munka mellett jutott-e rá ideje. Határozott nem volt a válasz. – Tényleg szeretném, ha erre a kérdésre igent mondhatnék, de egyáltalán nem volt időm a magánéletre, most mindenben a munka az első.

Laura azért karácsonykor hazatér Kapuvárra, az ünnepeket a családjával tölti. – Ilyenkor édesapám a főkukta, mi a testvéreimmel a segédjei vagyunk. Fát díszítünk, ajándékokat csomagolunk, vacsorára érkezik a nagy család, jó lesz újra együtt lenni - zárta.

Az M1-en január 25-én, február 1-jén és 8-án lesz a Dal három elődöntője, majd következik a két középdöntő, ahonnan nyolc dal jut a február 22-ei döntőbe, amelyben kiderül, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között Koppenhágában.

A legjobb harminc dal listáját itt olvashatja >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetni kell a villanyrendőrökért

Tovább olvasom