Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Cukorrépa utazott a különvonaton

˝A Csorna–Pápa vasútvonalon ismét volt teherszállítás. A Rábapordányban termelt cukorrépát vitték a vagonokban.˝

Jelezte portálunknak Feld István Márton, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület tagja.

A vasútvonal megmentéséért dolgozó Feld István Márton megjegyezte: ez főként annak tudatában fontos tény, hogy tavaly az akkori gazdasági és közlekedési miniszter, Kákosy Csaba kijelentette, a vonalon nincs teherforgalom, a cukorrépát közúton szállítják. A tárcavezető Áder János országgyűlési képviselő kérdésére válaszolva írta ezt.

A vonatok a répakampány során jártak és még a héten is lesz néhány menet.
A vonatok a répakampány során jártak és még a héten is lesz néhány menet.

– Idén szerencsére folytatódott a teherszállítás a Pápa–Csorna vonalon, mivel Rábapordányban a hagyományokhoz híven ismét nagy mennyiségű cukorrépát adtak fel. A vonatok a répakampány során jártak és még a héten is lesz néhány menet – fogalmazott Feld István Márton. – Információim szerint volt, hogy a vonat tizenhat kocsit hozott fel Rábapordányból. A szerelvényről fényképet is készítettünk.

Hozzátette: december 7-én ismét különvonatot indítanak, ami a szanyi, a nemesgörzsönyi és a pápai óvodásokat viszi a Bakonyba. A célállomáson a kicsiket a Mikulás lepi majd meg ajándékokkal.

Olvasóink írták

 • 13. dpista 2009. december 08. 21:55
  „mazsi! A képet akkor csináltam mikor a vonat már érkezett vissza a cukorrépával megrakott kocsikkal Csornára. Felsővezeték így megmagyarázva. Tömören azért itt, mert a nap így állt jól. Az más kérdés hogy a tehervonat érkezése előtt sajnos alig egy percel elbújt egy felhő mögé. Rábapordányba sajnos már nem volt időm elugrani. M62 sorozat külön engedéllyel járhat a vonalon Szanyig. A Szombathely-Hegyeshalom között közlekedő tolatós tehervonatot forgatták be Rábapordánynak. Tavaly is így volt. Akkor is lelett fotózva, képeket találsz a www.vasutallomasok.hu oldalon is Rábapordány állomásnál vagy az Indóház magazin tavalyi novemberi számában. Kikérem magamnak, hogy engemet aki a képet készítette hazugnak nevezzél!

  musicnummer1! A sinek nem rozsdássak annyira mert októberben, novemberben és most decemberben is járt tehervonat Csorna és Pordány között.

  Baradlay! Van cukorgyár. Kaposváron. Örüljél neki, hogy még jó minőségű magyar cukrot vehetsz. Annak is örüljél, hogy vasúton vitték olcsóbban és a pocsék minőségű rábaközi útjainkat nem tették tönkre a kamionok.”
 • 12. papacsorna 2009. december 08. 21:44
  „Az északi szakaszon, Szany-Rábaszentandrás és Csorna között járhatnak a 21 tonnás tengelyterhelésű mozdonyok is. Ott elég jó pálya van, a 80-as, 90-es években újították fel a celli vonal anyagából. Csak a déli szakaszon van korlátozás, a Rábahíd miatt, mert azon csak 12 tonna a max. tengelyterhelés.”
 • 11. pancser 2009. december 06. 12:41
  „Nagyon szomorú, hogy a szakmai szervezeteknek, meg a kormánynak nem volt helyén az esze a cukorgyárak privatizációjakor. Petőháza környéke jó adottságokkal rendelkezik a cukorrépa termesztéshez, de a gyárat felszámolták. Uganakkor a határ másik felén rosszabb adottságú területeken termelhetnek cukorrépát. Erről mindenki meggyőződhet, az andau faluvégen a határtól cirka 3 km-re elég tetemes mennyiségű cukorrépa gyűlt össze az idén is.”
 • 10. Mátyásfeketeserege 2009. december 05. 22:11
  „Mazsi ez a vonat a Gorkij és a József Atilla utca kereszteződésénél készült a vasúti átjárónál.
  a többibe nemtudlak megcáfolni /nagy tengelynyomásu szergelyek nem járhatnak/ mert azt nem tudom de ez a vonat nagyon máshonnét nem tudott jönni:) mert a pápai sínpáron van az utolsó vagyon kb és nem a hegyeshalmin.

  Úgyhogy a felssővezetékes témát te sem tudtad jól, úgy hogy te sem ismered a vonalat nagyon”
 • 9. musicnummer1 2009. december 04. 17:00
  „Ez nem lehet a Csorna-Pápa közti vasutvonal....Ott a sinek már rozsdásak,már ahol van......?s hova utazik a cukorrépa???”
 • 8. janika 2009. december 04. 10:25
  „Van nem egy gazember szervezet ebben az országban amelyek szétrombolták a jól működő üzemeket gyárakat!
  Most meg az itt megtermelt a nyersanyagot viszik külföldre feldolgozni,a azért, hogy majd kész áruként eladhassák nekünk a jó drága kölcsöneikkel együtt! A hatóságaink meg egyre csak nagyobb tátott szájjal nézik.”
 • 7. mazsi 2009. december 04. 08:13
  „a foto nem ott készült ugyanis nagy tengelynyomásu szergelyek nem járhatnak azon a vonalon no meg villamos felsővezeték megint egy hazugság aki nem ismeri a vonalat azt meg lehet etetni.......”
 • 6. Baradlay 2009. december 04. 00:23
  „Cukorrepa van cukorgyar NINCS!!!!!!Gondolom aki meg vette az jovore fizet!!!!! EU cimbora gondolom!!!!”
 • 5. Mátyásfeketeserege 2009. december 03. 22:14
  „mert gondolom dpista fényképezte:)
  de amúgy dpista te az a dpista vagy aki szereti a vonatokat fényképezni? mert akkor ismerlek:D”
 • 4. jánosi 2009. december 03. 20:09
  „Bocsi de sem az újságban, sem itt nem látni embert ..................”
 • 3. dpista 2009. december 03. 19:40
  „A második kocsi. :-)”
 • 2. jánosi 2009. december 03. 15:54
  „Melyik vagy ? a mozdony vagy az első kocsi ?”
 • 1. dpista 2009. december 03. 10:55
  „Ha már bekerült a képem az újságba és ide is, talán a nevemet sem ártott volna odaírni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz Beleden: felrobbant egy CO2-palack

A kapuvári, a csornai és a sárvári tűzoltók egy családi házat mentettek a lángoktól, amikor oltás… Tovább olvasom