Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Csúszásmentesítés tavalyi árakon

Kapuvár - Kapuvár önkormányzata pályázati úton választotta ki a jég- és hómentesítéssel megbízott vállalkozót, aki tavalyi árakon végzi a munkát.
A hét végén a városlakók már Kapuvár-szerte találkozhattak a sószóró munkagépekkel.

– Az idei szezonban, hasonlóan az elmúlt évekhez, pályázatot írtunk ki a város jég- és hómentesítésére – mondta el a Kisalföldnek Kóczán Zoltán alpolgármester. Ezt és a munkák részletezését egy októberre elkészült felkészülési terv tartalmazza, melynek hatálya októbertől március közepéig tart. A tervet Kiss Gy. András városgazda készítette el, melyben szabályozza a közutak és kerékpárutak csúszásmentesítését és a hóeltakarítást.

A pályázatot minden évben kiírják. Akárcsak tavaly, idén is a babóti Kiss Géza vállalkozó nyerte el, aki évek óta rendelkezik a szükséges gépekkel.

Az elmúlt hétvégén már dolgoztak a babóti vállalkozó gépei.

Kóczán Zoltán kijelentette, a vállalkozó a tavalyi árakon nyújtotta be új pályázatát.

– Nem keretösszeget fizetünk, hanem a városgazda által leigazolt munkák után kapja pénzét a vállalkozó – tette hozzá az alpolgármester.

A munkákra a városgazda adja ki az utasítást, ám információkat a közlekedési viszonyokat figyelő rendőröktől is kap a városháza.

– Idén nem kellett síkosságmentesítő anyagot vennünk, a sóval kevert homok a tavalyi enyhe télről maradt, ezt szórja ki a vállalkozó – mondta Kóczán Zoltán. Azt azonban hangsúlyozta: a magánházak előtti járdák tisztítása a lakók és a bérlők feladata.

Olvasóink írták

  • 1. Wiktoria 2008. január 09. 17:15
    „Örülök,hogy van aki rendezi az utakat.De annak mégjobban örülnék,ha legközelebb az Új híd utcát és bekötő Honvéd utcát se hagynák ki!Ugyanis egy hétig ha nem tovább szinte járhatatlanok voltak az uttestek ezeken a részeken.Az is biztos,hogy erre nem járt semmiféle uttisztító,ugyanis itthon vagyok a pici lányommal és azért azt észreveszi az ember ha nagyobb gép jön az utcába.Nekünk is fontos,hogy tudjunk közlekedni bármilyen kieső helyen is vagyunk!!!!!!Előre is köszönöm,köszönjük,mert ez a többi lakó nevébe is értendő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűkös a civilek utánpótlása

Kapuvár, Beled - Az elmúlt évet értékelve Kapuvár és környéke civil szervezeteinek vezetői szerint… Tovább olvasom