Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Csúszás ugyan van, de a határidő tartható

A jelenlegi állás szerint 2015 februárjára elkészül a bősárkányi szennyvízcsatorna-rendszer. A 2,3 milliárdos beruházásnak része a csornai tisztítótelep rekonstrukciója is.

Csorna képviselő-testülete hétfői ülésén Szalay Imre, Bősárkány polgármestere adott tájékoztatást községe szennyvízcsatorna-beruházásáról. A város elöljárói azért érdeklődtek a munka iránt, mert annak része a csornai szennyvíztisztító telep felújítása is. Szalay Imre úgy véli, a 2,3 milliárdos fejlesztés határidőre elkészül, bár jelenleg csúszásban vannak.

– Tavaly májusban írtuk alá a szerződést a támogatásról. Ekkor kezdődtek el a közbeszerzési eljárások – kezdte beszámolóját a bősárkányi polgármester. – Először is a közbeszerzési tanácsadót választottuk ki. Megtaláltuk aztán a tájékoztatásban közreműködő céget és a projekt menedzselését végző szervezetet. Ezután a főmérnök, műszaki ellenőr kiválasztása következett. Valóban csúszásban van a beruházás, mert előzetesen azt szerettük volna, ha már idén tavasszal elkezdődik a kivitelezés. Ez a különböző beszerzési eljárások miatt nem valósulhatott meg. Időhátrányba kerültünk például a főmérnök kiválasztásánál. Öt érdeklődő volt a feladatra, közülük hárman nyújtottak be ajánlatot. Az egyiket alkalmatlanság miatt eleve kizártuk. A másik kettő közül a kedvezőbb ajánlatot fogadtuk el. A vesztes iroda viszont megtámadta döntésünket azzal, hogy vetélytársa hamis adatokat szolgáltatott és valójában nem rendelkezett tisztítóépítési referenciával.

Következik a legnagyobb falat, a kivitelező kiválasztása, mondta Szalay Imre.
Következik a legnagyobb falat, a kivitelező kiválasztása, mondta Szalay Imre.

Mint kiderült, valóban így történt, ezért pályázata érvénytelen lett. Így az eredetileg második helyezett mérnöki irodával kötünk megállapodást. Az aláírás azonban még nem történhetett meg, mivel a kizárt cég is jogorvoslati kérelemmel élt. Beadványát elutasítottuk, hiszen korábban lett volna lehetősége tisztázni a helyzetet, amit nem tett meg. Egy dolog van hátra, a legnagyobb falat, a kivitelező kiválasztása. Úgy néz ki, hogy hamarosan indulhat a közbeszerzési eljárás. Tavasszal pedig a tényleges, látványos munka.

Szalay Imre elmondta még, a Pannon-Víz zrt.-nek továbbra is érvényes az ígérvénye arra, hogy a csornai tisztító felújításához szükséges, nem támogatott költségeket, 360 millió forintot biztosítja. Turi György polgármester arra volt kíváncsi, tartható-e a 2015. februá-
ri átadási határidő. Ő úgy vélte, a hátralévő idő már kevés ehhez. Szalay Imre viszont megerősítette: a jelenlegi állás szerint arra készülnek, hogy erre az időre befejezik a kivitelezést.

– Nem is módosítunk egyelőre, noha erre lenne lehetőség. Nem abból indulunk ki ugyanis, hogy nem tudjuk tartani a határidőt – jelentette ki a polgármester. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felajánlja rászorulóknak két fenyőfáját

A Jóakarat hídján akár karácsonyfa is érkezhet azokhoz, akik önerőből esetleg nem tudnak fenyőfát… Tovább olvasom