Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Csukás - Három vállalkozástól kérnek ajánlatot a kollégium felújítására

Nincs túl jó állapotban Csornán a Csukás-iskola kollégiuma. Az önkormányzat most pályázatot nyújt be: a hőszigetelést és a nyílászárók cseréjét végeznék el.


A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola kollégiumának felújítását tervezi az önkormányzat. Az előzetes becslések szerint 49 millió forintba kerülne a rekonstrukció, az összeg az épület szigetelésére és a nyílászárók cseréjére lenne elég. A képviselő-testület pályázat benyújtásáról döntött és ajánlatokat kér a kivitelezésre.

A városvezetés még júniusban határozott arról, hogy előkészítik a benyújtandó pályázatot. A tervek elkészültek és az előzetes számítások is rendelkezésre állnak. A pályázati kiírás július 22-én megjelent azzal, hogy feltételes közbeszerzési eljárást kell lefolytatni, mely során kiválasztják a kivitelező vállalkozót és vele feltételes szerződést köt az önkormányzat. A megállapodás akkor lép hatályba, ha kedvező lesz a pályázat elbírálása. A dokumentumokat augusztus végéig lehet benyújtani, siker esetén a támogatás százszázalékos.

A Csukás-iskola kollégiumára igencsak ráfér a rekonstrukció. Egyelőre hőszigetelésére és a nyílászárók cseréjére pályáznak.
A Csukás-iskola kollégiumára igencsak ráfér a rekonstrukció. Egyelőre hőszigetelésére és a nyílászárók cseréjére pályáznak.


Kedden azért tartott rendkívüli ülést a képviselő-testület, hogy határozzon a közbeszerzési eljárás indításáról. Eldöntötték azt is, hogy melyik vállalkozásoktól kérnek árajánlatot a becslések szerint 49 millió forintos beruházásra. Eszerint a jobaházai székhelyű Kovács Bau Kft.-t, a csornai BNF Kft.-t és a szintén csornai Mészáros Kft.-t kérik ajánlat benyújtására. Major András alpolgármester úgy fogalmazott, mindhárom megbízható és már kipróbált vállalkozás.

Dani Richárd képviselő (MSZP) azt javasolta az ülésen, hogy kérjenek árajánlatot az ugyancsak csornai Knapp József egyéni vállalkozótól is, aki már többször bizonyította a városban hozzáértését. Például a művelődési központ, a régi községháza vagy a Rákóczi-iskola felújításánál. Javaslatát végül a testület többsége elvetette, így az eredetileg tervezett három vállalkozást vonják be a közbeszerzési eljárásba.

A benyújtott ajánlatokat várhatóan augusztus közepén, rendkívüli ülésen bírálja majd el a képviselő-testület.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunapot tartanak Kónyban

Falunapra várják az érdeklődőket szombaton, a Kerék-tó Szabadidőközpontban. Tovább olvasom