Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Csukás-versekkel koncertezik a Fabula

Vasárnap Balatonföldváron kezdte meg nyári koncertkörútját a himodi Fabula együttes.

Varga Jenő zenekarvezető és Baranyai László 1971-ben a közös gimnáziumi osztályban kezdték a zenélést, majd az idők szavára hallgatva 1981-ben alapították máig működő zenekarukat, a Fabula együttest. A formáció azóta számos felállásban bemutatkozott a Dunántúl több településén. Elsősorban megzenésített verseket adnak elő, néha akusztikus, néha elektronikus formában, vegyítve a népzene, a ska, a beat és a rock elemeivel.

Megzenésített verseink megtetszettek Csukás István költőnek is, amikor két évvel ezelőtt a balatonszárszói Csukás-színház megnyitóján léptünk fel – mondta el a Kisalföldnek Varga Jenő zenekarvezető. A szándékot aztán másfél éves munka követte, mialatt a zenekar megzenésítette a neves költő Sün Balázs című verseskötetét.

Az együttes számaiban megjelennek a népszerű mesefigurák, köztük Süsü is.
Az együttes számaiban megjelennek a népszerű mesefigurák, köztük Süsü is.

– Természetesen megjelennek számainkban a népszerű mesefigurák, a Nagy ho-ho-horgásztól kezdve Süsü, a sárkányon át egészen Mirr-Murr kandúrig – beszélt a részletekről Varga Jenő. A himodi próbateremben aztán hónapok alatt öltött testet az egyórás program, melynek első, nyilvános előadását a balatonföldvári közönség élvezhette tegnap délután.

– Komoly szélviharban játszottunk, hátunk mögött a hullámzó Balatonnal, de azt kell mondjam: a strand – a színpad előtt jobbára gyermekekből álló – közönsége nem nagyon akart leengedni bennünket a színpadról, többször visszatapsolták a produkciót – mondták a zenekar tagjai.

A megzenésített Csukás-kötet a következő hetekben megszólal nemcsak megyénkben és a Művészetek Völgyében, hanem a Balaton déli partjának több községében, városában is – beszélt a további programokról Varga Jenő. Hangsúlyozta: évek óta dédelgetett tervük is valóra válhat, a kész verseskötetből egy zenei CD-t is szeretnének készíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok

A csornai és kapuvári kirendeltségek állásajánlatai. Tovább olvasom