Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Csukás-diák volt a térség agrárszakembereinek jó része

A mezőgazdasági munka kihívásokat tartogat és változatos. Egykori diákok is megosztották tapasztalataikat a pályaválasztás előtt álló tanulókkal a csornai Csukás-iskola nyílt napján.
Beiskolázási nyílt napot tartott a közelmúltban a csornai Csukás mezőgazdasági szakközépiskola. Rendhagyó volt a rendezvény, mivel az intézmény egykori diákjai is népszerűsítették alma materüket. Mint kiderült, a régió gazdálkodóinak, mezőgazdasági szakembereinek jelentős része a Csukásban szerzett bizonyítványt.

Az iskola vezetői olyan agárvállalkozások képviselőit is meghívták, akik a munkáltatók részéről mutatták be az elhelyezkedési, képzési és továbbtanulási lehetőségeket. Vonzó életpályamodellekről, modern technológiákról hallhattak az érdeklődő diákok, illetve gépbemutatón is részt vehettek.

A pályaválasztás előtt álló fiatalok a gyakorlati munkával is megismerkedhettek.
A pályaválasztás előtt álló fiatalok a gyakorlati munkával is megismerkedhettek.


Németh Vilmos egykori Csukás-diák, ma a növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozó Cankó 2000 Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, hogy a Csornán megszerezhető tudás biztos alapot nyújt a pályához. Sikeres gazdálkodóként és cégvezetőként arra hívta fel a figyelmet, hogy a mezőgazdasági munka nemcsak nehézségeket rejt, de nagyon változatos is. „Nincs két egyforma termelési év, de a biológiai sokszínűség és a mindennapok változatossága is megunhatatlanná teszi ezt a tevékenységet, és mindig új kihívások elé állítja az embert" – fogalmazott Németh Vilmos.

Szücs Mihály családi gazdálkodó elmondta, hogy a fia is a Csukásban alapozta meg szakmai ismereteit. Kiemelte, hogy a régió gazdálkodóinak jelentős része, továbbá a nagyobb gazdaságok számos szakembere a Csukásban ismerkedett meg a szakmával. „A képzés körülményei és feltételei adottak, a Csukásban megszerezhető tudás a nemzetgazdaság szinte valamennyi területén jól hasznosítható" – jegyezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszovói és szerb migránsokat fogtak

A kapuvári és a mosonmagyaróvári rendőrök tíz külföldi állampolgárt állítottak elő Győr-Moson-Sopron… Tovább olvasom