Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Csúcstechnológiával – hosszú távra

A Hantech Zrt. tulajdonosa szerint a korábban 500 milliós cég a fejlesztések mellett idén várhatóan eléri a 3 milliárd forintos termelési értéket.
Új, több mint százmillió forint értékű bordaverő gépet adtak át kedden délelőtt Csornán, a Hantech Zrt.-nél. Az eseményen részt vett Turi György, a város polgármestere is.

Zelenka Pál cégtulajdonos a Kisalföldnek elmondta: amit 1999-ben ígértek – folyamatos termelést és beruházást –, azt végrehajtják. A korábbi fejlesztéseket – egyebek mellett porszóró berendezést, CNC-esztergát, hegesztőgépeket, öttonnás targoncát szereztek be – ezúttal korszerű bordaverő gép üzembe helyezése követte. Ezen fejlesztés eredményeképpen ugyancsak tegnap az egyik fő megrendelővel, a Claas Hungária Kft.-vel három plusz két éves hosszú távú együttműködést írtak alá.

– Olyan technológiával fogunk gyártani, amely Magyarországon a legmodernebb. A mostanit egy újabb, 150 milliós beruházás követi, amit szakaszonként hajtunk végre. Például tíz darab hegesztőgépet, élhajlítókat, megmunkálóközpontot, a porszóróhoz kiegészítő berendezést vásárolunk – tudatta Zelenka Pál hozzátéve, hogy száz százalékban exportra termelnek és az egykor 500 milliós cég tavaly elérte 2,4 milliárd forint termelési értéket, idén pedig megcélozzák a 3 milliárd forintot.
Puzsa Gyula vezérigazgató szerint a munkaerőt azért tudják megtartani, mert az elmúlt két évben kétszer tízszázalékos bérfejlesztést hajtottak végre. Remélik, hogy a jövőben ezt a tendenciát tudják tartani.
– Ezért aztán meg sem fordult a fejünkben, hogy csökkentsük a dolgozói létszámot. Mi fejleszteni, nem leépíteni akarunk – jegyezte meg a vezérigazgató.

A Kisalföld azon kérdésére, hogy az ipari parkban vásárolt területen milyen beruházást terveznek, illetve mikor kívánják azt megvalósítani, a cégtulajdonos azt válaszolta, hogy várhatóan 2008 második felében, vagy 2009-ben kezdenek építkezni. Ám hogy ez mi lesz, az a jövő évi termelési volumentől függ.

Végezetül Zelenka Pál büszkén szólt arról, hogy Csornán világszínvonalon működő multinacionális cégek számára tudnak gyártani. A jövő feladatai közt a hatékonyságot, a stabilitást, a munkahelyek biztonságos megtartását említette.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszáznyolcvanmillió forint pályázatokból

A kapuvári kistérség két jelentősebb települése összességében közel négyszáznyolcvanmillió forintot kapott tavaly különböző pályázatokon. Míg Kapuváron a kerékpároscentrum és az „ önhiki” hozott a legtöbbet, addig Beleden az infrastruktúrát fejlesztették a támogatásokból. Tovább olvasom