Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Csövet cserélnek a főút alatt

A Pannon-Víz szakemberei dolgoznak Csornán a volt laktanya közelében, a 85-ös főút mentén. Az érintett szakaszon sebességkorlátozás van.

A szennyvízcsatorna nyomócsövét cserélik, várhatóan januárig tart a munka.

Déri István, a Pannon-Víz zrt. csornai üzemmérnökségének vezetője portálunknak elmondta: az egykori laktanya sarkánál egy átemelőberendezés van, a főút alatt pedig nyomócső húzódik, ami a kis-csornai városrész, illetve Farád szennyvizét továbbítja a tisztító felé. A nyomócső acélból készült, az évek alatt elkorrodálódott, cserére szorul.

A nyomócső cseréjével várhatóan jövő januárban végeznek a Pannon-Víz szakemberei.
A nyomócső cseréjével várhatóan jövő januárban végeznek a Pannon-Víz szakemberei.

– Kollégáim megkísérelték, hogy a meglévő védőcsőből kifűzik a régit és újat fűznek be – tájékoztatott Déri István. – Az akkori kiépítési mód viszont a közvetlen csőcserét nem teszi lehetővé. A folyamatos szolgáltatást azonban biztosítani kell, Farádot például nem lehetne napokig lekapcsolni a hálózatról. Emiatt úgy döntöttünk, hogy a 85-ös főút alatt egy új átsajtolás épül és kettes számú nyomócsövet fektetünk le. Az átsajtolást egy külsős cég végzi el, miután ők végeznek, munkatársaim megkezdik a szerelést.

Az üzemmérnökség vezetője hozzátette: a sajtolás várhatóan még idén megtörténik. A szerelési munkák feltehetően januárban történnek meg, addig az arra járók az átsajtolás indító- és fogadógödrét látják.

Olvasóink írták

  • 1. qeu 2009. december 19. 13:35
    „Az üggyel kapcsolatban csupán egy megjegyzésem van. Miért nem lehet ezen munkákat jó időben elvégezni? Most körülötte sár, mocsok lesz minden, nem mellesleg a dolgozókat is sajnálom a mostoha körülmények miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sonkaüzem beindítását tervezik

A decembert kivéve ˝szörnyű évet˝ zár a Kapuvári Hús Zrt. A tulajdonos azonban bizakodó: a cég… Tovább olvasom