Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Csornának nem kellenek az iskolái

A csornai képviselő-testület egyhangú szavazással megerősítette: átadná az állami fenntartásba kerülő iskolákkal együtt a működtetési költségeket is.
A csornai képviselő-testület hétfői ülésén egyhangú szavazással megerősítette: az önkormányzat január elsejétől nem képes oktatási intézményei működtetési hozzájárulását saját bevételeiből biztosítani.

Átadná az állami fenntartásba kerülő iskolákkal együtt a működtetési költségeket is.

Turi György polgármester a csornai képviselő-testület hétfői ülésén elmondta: a köznevelési törvény módosításának értelmében a háromezer lakos feletti településeknek a működtetési hozzájárulás megfizetése alóli mentesítésüket kérelmezniük kell, ha nem képesek azt saját forrásból finanszírozni.

– A kérelmet megfelelő indokokkal kell alátámasztani – tudatta Turi György polgármester. Vagyis azt kell bizonyítani, hogy az önkormányzat nincs olyan gazdasági helyzetben, ami lehetővé tenné az iskolák biztonságos működtetését. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ bírálja majd el a kérelmet. Az önkormányzat azután még visszakozhat, ha megállapítják, hogy mekkora összegű hozzájárulást kell a városnak fizetnie a fenntartáshoz.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Köszörűs 2012. november 25. 08:09
  „1120. 2012.11.22. 22:16

  "Bokros 1995-ben elvette a családi pótlékot.Mindet. Mindenkitől."

  Hazudsz.”
 • 21. kultura 2012. november 24. 19:52
  „elsemhiszem-nél van a pont,sok hozzáfűzni valóm nincs,megírta a lényeget.
  Talán még annyi:
  Mutasson valaki az országban olyan kórházat, magánkórházakon kívül ami nem az állam tulajdonában van?
  Még van kórházunk!Meg kellene becsülni.Ha meg lesz a sebészeti ügyelet/24 h/és az új szakrendelő ,rendben lesz minden.A szülészet és a sebészeti osztályt úgysem kellett a többségnek.Ja hogy még se volt rossz? Már késő.
  A napelemgyárat Győrben jelentették be mindenki tudja hogy kik,meg is kellett a "SEMMIT" köszöni a polgármesternek nem is egyszer.
  Talán a kötvénypénzből nem műfüves pályát kellett volna építeni,hanem munkahelyeket teremteni ? Kik is szavazták meg?
  A polgármester meg lepaktált az MSZP-vel akinek a képviselője/független/kezdettől fogva és azóta is lányos zavarában a Fidesz mellett emelgeti a kezét.Úgyhogy bárcsak "CSAK" együtt pezsgőztek volna egyszer..”
 • 20. Putyilov 2012. november 23. 08:06
  „Kórház: döglött
  Munkahely: nem volt, nincs, nem is lesz
  Iskolák: nem kellenek

  Kérdés:
  AKKOR MINEK A VÁROSI CÍM ?????

  Ha a kocsmák is bezárnak, végleg elköltözöm.”
 • 19. elsemhiszem 2012. november 23. 06:45
  „Itt már megint mindenki úgy forgatja a szavakat, ahogy neki jó. T.GY 2006ban a fidesz színeiben került a polgármesteri székben és helyettese ezután ha jól emlékszem GY.A lett. 2010ben már a O.V által létrehozott polgári körös egyesülettel karöltve választották újra. Ha jól tudom ők is fideszesekből álltak össze, hívhatnánk a koronát fidesz másodosztálynak is (csak most itt ők az elsők) legalábbis hivatalosan. T.GY meg mint hallom titkos összeesküvéssel tévesztette meg a választóit. Igaz lehet nyíltan is mint GY.A aki a választások éjszakáján már együtt pezsgőzött B.CS val, aki még akkor nagyon szoci volt.
  Egy szónak is száz a vége: a kötvény kibocsátást a 2006-ban megválasztott testület szavazta meg, ahol fideszes többség volt, és akkor még nagy volt ebben is az egyetértés. És azóta mire költjük? műfüves pálya? Kik szavazták meg? kedves hajrácsorna és 1120 a tényeket!”
 • 18. 1120 2012. november 22. 22:16
  „17-es! A megszorítás az az, amikor egyik napról a másikra a nettó béred 20%-kal kevesebb. 4-5 EU-s tagállamban most ez a helyzet. Itt nem.
  Megszorítás az az, amikor Bokros 1995-ben elvette a családi pótlékot. Mindet. Mindenkitől. Ha nem hiszed, járj utána....és most megint a "bajusz" a szakértő. Én már azt sem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek.
  Rövid az emlékezetetek és nem vagytok tisztában azzal, hogy mi zajlik szerte Európában, továbbá azon a TÉNYEN is könnyedén átsiklotok, hogy a GDP-arányos államadósságunk 2002-ben 52% volt, 2010-ben meg 80%-os lett. Azóta sajnos csak 77%-ig jutottunk (árfolyamtól függően...)
  Csornára visszatérve: ha valaki ("ferde") még azt sem tudja, hogy Dr. Turi nem a Fidesz jelöltje volt 2010-ben és 2 és fél évvel ezelőtt az MSZP-vel egyeztetett az ő jelöltjük visszaléptetéséről a Pappal, az nem tudom, hogy milyen alapon nyilvánít bármiről véleményt helyi ügyekben. Ez olyan, mint ha valaki deriválni akarna úgy, hogy közben még összeadni sem tud! :)”
 • 17. alacska 2012. november 21. 08:14
  „Csornaiak vitatkoztok a semmin! Az utóbbi tíz évben Csorna annyira le épült, hogy sok környékbeli falu már különbül néz ki. Áder Úr az Istenetek volt- mit csinált ugyanazt mint a többi - semmit! El kerülő Út, munkahelyek - mindez csak álom! Jellemző a FIDESZ demagógiára . Tegnap egyik "nyikhaj " a TV-ben bejelentette, hogy 180 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben, közben a KSH hivatalos közleménye szerint 8ezerrel kevesebben, mint egy évvel korábban.
  Csornán is mindig visszafelé mutogatás folyik, mint a FIDESZ-se nagy politikában, s közben sz.. egész!
  Emberek nyissátok ki már a szemeteket - járási székhely - igen /de minek / Iskolák, kórház ... már nem a tietek.Munkahely nincs. Megszorítások -igen . S még ez után jön a fekete leves!”
 • 16. ferde 2012. november 20. 15:04
  „Hajrácsorna!
  Áder akkor ígérte a sok-sok munkahelyet amikor amikor a masetudni kinek a kezére játszották a laktanyát. Biztos megvan még az a film a csocsa archivumában amikor Wagner Úrral bejelentik a laktanyában mennyi munkahely lesz. Ez már elég régen volt........ Egyébként ez jellemző a fidesz kommunikációjára, a rázós dolgokat rezzenéstelen arccal letagadják, vagy kikerülik. Egy percig sem gondoltam, hogy a válaszaimat elfogadod, vagy azok esetleg árnyalják véleményed bizonyos dolgokról. Az jól látható, hogy csak fekete-fehér van. Ígérem többet meg sem fogom próbálni!”
 • 15. hajracsorna 2012. november 20. 14:09
  „Kedves ferde!

  Alultájékozottságodat segítendő:

  1. Turi György nem fideszes polgármester. Viszont a szocialisták, köztük Papp Józsi szövetségese. A saját lakásán egyezkedtek.
  2. Turi György nem bűnbak, hanem polgármester. Ha megy a városnak, szeretjük, ha nem megy, akkor nem. Ennyi.
  3. Egyet értünk: adósság és adósság között van különbség. A Turi polgármestersége idején kibocsátott milliárdos hitelből mi épült-szépült Csornán? Mert szerintem semmi.
  4. Áder hol ígért 800 munkahelyet a laktanyába? Mert szerintem sehol.
  5. A csornai elkerülőn 4 éve senki nem kapirgált. Most kapirgálnak. Ez a dolguk az építés előtt.

  Vagyis semmire sem válaszoltál.”
 • 14. ferde 2012. november 20. 07:12
  „Hajrá Csorna!
  Adósság és adósság között az a különbség, hogy abból épül-szépült valami, vagy nem!
  Egyébként lemaradtam valamiről? TGy nem fideszes polgármester? Úgy látszik, ha nem megy valami akkor kell egy bűnbak, és ez lett most TGy.
  Munkahelyekből nekem az a 800 hiányzik amit Áder a laktanyába ígért anno! Akkor most már értem: TGy aknamunkájának köszönhető, hogy mínusz 800 munkahelyért jár díszpolgári cím, hiszen Ő találta ki.
  Ha jól emlékszem pár hónapja Te írtad ugyanitt: "most végre folyik a munka az elkerülőn" Ugyanazon régészek kapirgálnak akik 4 éve! Azt hiszem mindenre válaszoltam.”
 • 13. hajracsorna 2012. november 19. 23:12
  „Kedves ferde!

  A "másfélmilliárdos adósság" helyes felhasználásáról (felhalmozásáról?) talán kérdezd a csornai polgármestert!

  A többi csúsztatásodról:
  - Ha ez "ki volt adva fideszes önkormányzatoknak", akkor hogyhogy szocialista önkormányzatok (pl. Kóny, vagy hogy távolabbra is lássunk: Budapest, Szeged, Nyíregyháza, Pécs, Miskolc stb.) is eladósodtak?
  - Hány munkahely lett Csornán? Hány munkahely lett Papp József idején? Tippeljek? Mínusz 100 szerinted helyes szám? Vagy több? Turi György idején? Mínusz 100? Még több? Szép kis csapat: Pappjózsi-Turigyuri - a két szövetséges "munkahelyteremtő". A "két elkerülőútépítő" jelzőről már ne is beszéljünk.”
 • 12. ferde 2012. november 19. 21:05
  „Szívesen 1120. Az egymilliárdos, illetve kamatokkal másfél milliárdos adósságot a 2006 ban megválasztott testület tette a mi vállunkra, köszönjük, de nem kellett volna. Akkor ez volt kiadva a fideszes önkormányzatoknak. Megvoltak a kijelölt ügyintéző irodák. Akkor is elmondták, hogy tulajdonképpen nincs is rá szükség, de ez jó üzlet, mert jó kamattal tudják forgatni a pénzt és ez majd jó lesz. Hát nagyon jó lett!! Azért kíváncsian várom, hogy egyszer majd csak kiderül, hogy ebből a forgatott pénzből mennyi jutott a fidesz kasszába! Majd elfelejtettem mi is épült abból a pénzből, hány munkahely lett belőle? Csak ne hogy a Széchenyi rekonstrukcióját próbáld említeni, mert azt a pályázatot is az előző ciklusban nyerték!”
 • 11. trabantal 2012. november 19. 18:47
  „Ilyen hülye címet is ritkán látni. Teljesen szembe megy a valósággal.

  @1120: no azért 2006-óta más a felállás, nem de? Az elmúlt hat év alatt sem csökkent a távolság.”
 • 10. 1120 2012. november 19. 16:53
  „Kedves "9-es"!
  Elárulnád, hogy a tulajdonosváltást önmagában miért is kéne "elmagyarázni"?
  Csornának egyébként nem "nem kellenek" az iskolái, hanem egyszerűen képtelen azokat megfelelően finanszírozni! Abban is segíthetnél, hogy emlékeztess arra, hogy a város eladósodása kinek a regnálása idején lett ilyen elképesztő mértékű, illetve kinek a polgármestersége idején "húztak el" mellettünk nem csak a környező városok, de egy rakás falu is... Előre is köszi!”
 • 9. ferde 2012. november 19. 14:58
  „Még jó, hogy volt ez a helyesírási hiba, így legalább volt mihez hozzászólni egyeseknek, ha már az eredeti téma kicsit égő! Most csak lapítanak, legalább annyit mondhatnának, "hogy ezt is a komcsiknak, meg a Gyurcsánynak köszönhetjük". Akkor legalább lenne valami életjel!”
 • 8. Köszörűs 2012. november 19. 12:59
  „Bocsánat!

  Égő...”
 • 7. nagytibi 2012. november 19. 11:53
  „gratulálunk köszörűs " fákja" hahahaha....ismét bizonyított :) :)”
 • 6. kultura 2012. november 19. 10:48
  „Talán valaki figyelmeztethetné az urat hogy a hangzatos cím mögött valami más van.Mintha ő lenne a legnagyobb ellendrukkere a városnak,vagy csak én látom így? A szomszéd városoknak sem ,csak másként van megírva.
  Az utolsó mondat "az önkormányzat még visszakozhat"mintha nem a címet takarná.”
 • 5. ferde 2012. november 17. 17:35
  „Hú... de nagy a csend!!”
 • 4. hajracsorna 2012. november 16. 20:26
  „"fákja" :-D :-D :-D”
 • 3. Köszörűs 2012. november 16. 18:54
  „Oszt sehol egy fákja...
  Sehol egy mécses...
  Sehol egy közös ima...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatmilliárdos a Kapuvári Hús tartozása

A felszámoló szándéka az, hogy az üzemet szakmai befektetőnek, ha lehet, egyben értékesítsék. Tovább olvasom