Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Csornán zárul a program

Finnországban járt a csornai Széchenyi-iskola tanárok és diákok alkotta küldöttsége.
Csornai látogatók
Az Európai Unió Comenius-programja keretében Finnországba látogatott a csornai Széchenyi István Általános Iskola küldöttsége: Kajos László igazgató, Turiné Németh Edit és négy tanuló: Szakács Tünde, Horváth Eszter, Tóth Dávid és Gyura Vivien.

Közös nevezőn

– Az utazással együtt tíz napot töltöttünk távol – mondta Kajos László. – Kuopióban jártunk és a Comenius-programban szintén részt vevő iskola vendégei voltunk. A tapasztalatcsere mellett városnézéssel, múzeumlátogatással, sportolással, ismerkedéssel töltöttük az időt. A munkanyelv az angol volt, amit ki jobban, ki kevésbé jól ismert, de végül is közös nevezőre tudtunk jutni.
Az igazgatótól megtudtuk, hogy nyolc ország pedagógusai, diákjai – finnek, lengyelek, németek, magyarok, szlovének, olaszok, spanyolok és észtek – találkoztak Kuopióban, azok, akik már harmadik éve kapcsolatban állnak egymással. Kajos László bejelentette, hogy a hároméves program zárórendezvényét a felsorolt országok küldöttségeinek találkozójával májusban tartják Csornán.

Tanulók mondták

Szakács Tünde: – Mindenki jól érezte magát, bár az elején kicsit furcsa volt, de aztán egyre jobban megszoktuk az ottani környezetet.
Horváth Eszter: – Legjobban talán a szlovénekkel jöttünk össze, de mindenkivel kommunikáltunk. A németek igazán kedvesek voltak, jól éreztük magunkat.
Tóth Dávid: – Meggyőződésem, hogy minden diák remekül érezte magát, hiszen jól megszervezték a programokat. Én is azt mondom, hogy a németekkel és a szlovénekkel tudtunk legjobban kommunikálni.
Gyura Vivien: – A közösség nagyszerű volt. Talán a szlovénekkel jöttünk ki a legjobban, de a finnek is nagy szeretettel fogadtak bennünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Gulyás Zoltán: A polgármester valótlant állít

Az utóbbi két ciklus során minden évben felvetődött a csornai Kerényi György Zeneiskola… Tovább olvasom