Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Csornán nem feleltek meg az intézményvezető-jelöltek

Csorna - Három intézményének élére keresett, egyikre sem talált vezetőt a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A pályázatokat eredménytelennek ítélte a szakértő bizottság.
Az önkormányzat most újra megjelenteti a pályázati kiírásokat. A Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetői tisztségének „finomítják" a feltételeit. Turi György polgármester a Kisalföldnek elmondta: mivel az intézmény keretén belül működik a bölcsőde is, különböző szakmai képesítésekkel kell rendelkezniük a jelentkezőknek.

– A pályázatot benyújtók nem feleltek meg a feltételeknek. A képviselők most úgy döntöttek, hogy a törvény adta lehetőségeken belül csökkentjük az elvárásokat. Bízunk benne, hogy így sikerül megtalálni a legalkalmasabb vezetőt az intézmény élére – jegyezte meg Turi György.

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetésére először hárman adták be pályázatukat. Egyikük később visszavonta jelentkezését, így a bizottság két jelöltet hallgatott meg. Ez alapján úgy határoztak, hogy egyikük sem alkalmas az intézmény vezetésére.

A Margit Kórház igazgató főorvosi állására ketten jelentkeztek. A bírálóbizottság úgy vélte, egyikük sem felel meg az elvárásoknak, emiatt a kórház élére is tovább keresik a vezetőt.

Olvasóink írták

 • 15. Nővérke 2008. október 22. 12:25
  „Kórházunknak mirért egy kb 1/2 évet csornán dolgozó főorvot kellett igazgatónak "megbizni", --én ezt nem értem!
  Úgy érzem, sem a kórház sem a dolgozók, sem pedig a betegek érdekeit nem képviseli kellöen.
  Kevés a növér kevés a doktor méltatlan körülmények között állnak helyt a bel és kardiologián dolgozók, kicsi és túlzsufolt kórtermek, ugyanakkor megnyitották a volt kard oszt. helyén a harmadik chr. osztályt is, nekik nagyobb szükségük van a tágasabb kórtermekre .Miért nem költöztetik vissza a helyére a bel és kard osztályt, ha hibáztunk fogadjuk el, és még idöben változtassunk rajta!Szerezzük vissza a neurologiai osztáy doktorait, miért nem tudja a jelenlegi kórházvezetés a"biztosok" a beteg a doktorhoz jön gyógyulni és nem a kórházba.”
 • 14. Veritas 2008. június 01. 13:55
  „Sértő,ahogy a polgármester úr a jelölteket alkalmatlannak titulálta ! Őt mikor veszik górcső alá? Ki állapítja meg róla,hogy- testületével együtt- alkalmas-e arra a posztra,amelyet jelenleg betölt?”
 • 13. Veritas 2008. május 30. 22:47
  „Putyilov! Jó a kérdés,csak az a baj,hogy nem fogunk rá választ kapni!”
 • 12. Putyilov 2008. május 30. 13:52
  „A jelenlegi megbízott könyvtárvezető szerintem és többünk szerint rendesen és lelkiismeretesen látja el munkáját,nem tudom,vajon mi lehet vele a probléma.”
 • 11. Ergo 2008. május 30. 00:59
  „Azért ez roppant fura helyzet.Biztos,hogy a hiba a jelentkezőkben van?!”
 • 10. Robcsika 2008. május 30. 00:29
  „Akkor a jelenlegi megbízott műv.ház és könyvtár vezetője is alkalmatlan?!(Tudniillik Ő volt az egyik jelentkező.) Ennek ellenére már több,mint fél éve vezetője az intézményeknek,s még kb. mennyi ideig marad is.Hogy is van ez,kérem?!”
 • 9. Veritas 2008. május 30. 00:22
  „A műv.ház vezetői posztra jelentkező 3.személy ,-aki egyébként most visszalépett-lehet,hogy befutó lesz a következő körben?!
  Valóban szomorú,hogy a szakmai bizottságokban kevés a hozzáértő szakember.Csak nem -már megint!()- az a fránya pártpolitika a meghatározója a kiválasztásnak?!”
 • 8. Putyilov 2008. május 29. 21:20
  „Nem értem,szakértőkről volt szó.
  Hol vannak a szakértők??? Egyetlen olyan sincs köztük,aki tudná miről is szól a megbízás teljessége.

  Ha ilyen az elképzelés a szakértői kormányról is,akkor köszönöm szépen,nem kérek belőle.

  Ezennel kinevezem magam a gépgyártástechnológia szakértőjének,még ha nem is vehetem fel tevékenységi körnek,mert nincs hozzá megfelelő iskolám. Na bumm! Ennyi lenne a szakértői kinevezés??

  Vicc!

  A névsort köszönöm.”
 • 7. sziszifusz 2008. május 29. 19:24
  „Kis magyar kacagtató - és önkormányzati-törvényességi iskolapélda az alkalmatlanságra-/többrendbelire- személy szerint és intézményileg - törvényességi felügyelet! /- hogyan lehet a laikus testülelet/politikai döntéshozó/által létrehozott szakértőbizottság tagja a jegyző?
  Talán sehogy.Összeférhetetlen a feladat és a jegyzőség valamint a jegyző státusza.Képzeljük el - normális esetben - a jegyző valemely pályázót nem támogat a bizottságban,a laikus testület megválasztja- a törvényességi felügyelője a megválassztottnak az a személy lesz, aki nem kívánta vezetőnek!
  üdv.”
 • 6. Cs. K. A. 2008. május 29. 13:10
  „Inkább bemásolom. A bizottság névsora természetesen nyilvános.

  A képviselő-testület bizottságot hozott létre a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói állására beérkező pályázatok elbírálására. Tagjai: dr. Turi György polgármester, Gyopáros Alpár alpolgármester, Horváth János Zoltánné, Kenesei Gáborné, dr. Kristóf János képviselők, Vadasné Horváth Ildikó a közalkalmazotti tanács és Bajácz Edit a szakszervezet képviseletében

  Bizottságot hozott létre a képviselő-testület a Szociális és Gyermekjóléti Központ intézményvezetői állására érkező pályázatok elbírálására. A testület tagjai: Turi György polgármester, Gyopáros Alpár alpolgármester, dr. Döbrössy Adrienn jegyző, Remete Lászlóné és Papp Imre képviselők. Az intézményt Kozmáné Egyed Andrea, illetve Violka Ottóné képviselik.

  Üdv.: Cs. K. A.”
 • 5. Putyilov 2008. május 29. 13:04
  „A cikkarchívumban nem találtam meg a névsort,sőt a Csorna szó keresése sem hozott eredményt ezügyben.
  Amúgy közszereplőkről van szó,mindenkinek joga van tudni,kik voltak a "szakértők".
  Mi az,hogy titkos? Közérdekű információ. Ugyanúgy az elutasítások indoklása is.
  Én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok rá,de szerintem nem vagyok egyedül.
  A város lakossága előtt az Önkormányzatnak nem lehet titka,vagy vmi "tedd ide a zsebembe eljárok az ügyedbe" dologról van szó?

  Belinkelnéd nekem,hogy hol találom??

  Előre is köszönöm.”
 • 4. sziszifusz 2008. május 29. 11:22
  „Bocs.Természetesen - pályázott - a helyes.”
 • 3. sziszifusz 2008. május 29. 11:20
  „Nem tudom - ez a kis írás most:
  helyreigazítás?
  Ki és mit igazít helyre?
  Hozzájárultak e a pályázók a pályázati elbírálás nyilvánosságához?
  Ha igen - nincs titok.
  Ha meg nem -magukra vessenek - alkalmatlanok lettek - titokban!
  Az,hogy ki pályázot -laikus és határozott véleményem - a közre tartozó nyilvános adat.”
 • 2. Cs. K. A. 2008. május 29. 08:38
  „Kedves Putyilov!

  Neveket személyiségi jogok miatt nem közölhetünk. A bíráló bizottságok névsora a Kisalföld április 5-i, illetve az április 14-i számában megjelentek.
  Tisztelettel: Cs. Kovács Attila”
 • 1. Putyilov 2008. május 29. 06:47
  „Kik voltak a pályázók és kik voltak a "szakértők". Neveket kérnék.
  És nem fogadok el hivatali titokra való hivatkozást,mert ez közügy,mindenkire tartozik.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezető a Király-tó Óvoda és Bölcsőde élén

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület új vezetőt nevezett ki a Király-tó Óvoda és Bölcsőde élére.… Tovább olvasom