Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Csornán mindenütt mérnek

A lakosság kérésére Csornán a város mellékutcáiban is mérik a rendőrök sebességet.

A megengedett harminc helyett nyolcvanöt kilométeres óránkénti sebességgel robogott a minap egy autós Csorna egyik szűk, ennek ellenére hatalmas átmenő forgalmat bonyolító mellékutcájában.

A Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai lakossági kérésre a város mellékutcáiban is sebességet mérnek a napokban.

A rendőrök három-négy helyen állítják fel a Fámalézer nevű készüléküket, s ezzel olykor-olykor meglepik az autósokat, akik bizony nem mindig tartják be az előírt sebességet a mellékutcákban sem. A héten volt olyan nap, amikor néhány óra alatt kilenc esetben tettek szabálysértési feljelentést és emellett 100 ezer forint helyszíni bírságot is kiszabtak a rend őrei. Például a nagy forgalmú, szűk József Attila utcában előfordult, hogy a megengedett óránkénti harminc kilométeres sebesség helyett nyolcvanöttel száguldott egy autós. Érdekes, hogy az említett helyen többnyire szombathelyiek akadtak fenn az ellenőrzés során, akik a városközpont zsúfoltsága elől menekülnek a mellékutcába.

Giczi Imre főtörzsőrmester következetes, tapasztalt rendőr, de néha még őt is meglepik a márkás autók vezetői, amikor a sebesség túllépését „magyarázzák". Giczi Imre elmondta: a legtöbb vezető meglepődik, ha egy úgymond félreeső utcában a sebességmérővel találja magát szemben és általában azt állítják, hogy pontos időre kell megérkezniük valahová, ezért nyomják a kelleténél is jobban a gázpedált. Van, aki tárgyalásra vagy éppen temetésre siet, ha a rendőr a szabálytalanság okát firtatja. Ám a főtörzsőrmester szerint azon kérdésére, hogy miért nem indult el időben, legfeljebb vállrándítás a válasz.
Azt pedig már Széles László őrnagytól tudjuk, hogy a csornai mellékutcákban a jövőben is ellenőrzik a járművek sebességét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meggyulladt a gerenda

A kéménybe épített gerenda gyulladt meg csütörtök délelőtt egy markotabödögei családi házban. Tovább olvasom