Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Csornán megállt a forgalom

Nemrég megint jókora felfordulást okozott, hogy ismételten és sokadszorra leállt a forgalom Csornán.

„ A magyar gépkocsivezetők egy részének nem szabadna volán mögé ülnie" – jelentette ki nemes egyszerűséggel egy idős úr szerdán kora este Csorna belvárosában, miközben azt a jókora felfordulást szemlélte, amely amiatt keletkezett, hogy ismételten és sokadszorra leállt a forgalom.

Ezúttal a Győr felé igyekvők kényszerültek várakozásra a 85-ös főutat keresztező vasúti átjáró sorompójának meghibásodása miatt. Ám az

autósok egy része nem bírta a kényszerpihenőt, és mit sem törődve a KRESZ szabályaival, „menekülni" kezdett a sorból. Nem számított sem a záróvonal, sem a kötelező haladási irányt jelző vagy a balra kanyarodást tiltó tábla. Egy pótkocsis szerelvény olyan sebességgel „vágódott be" a főúttal párhuzamos szervizútra, hogy csak a szerencse mentette meg a töréstől az ott parkoló személyautókat.

Olvasói vélemények a témában

„ MÁV! Mennyi idő kell ahhoz, hogy komoly technikájuk mellett észrevegyék a sorompóhibát Csornán, a 85-ösön?"
„ Csornán a főúton a karos sorompó leengedve, a főút melletti nem karos fénysorompónál autósor megy át a piroson! Szigorúbb rendőrség kell vagy tragédia?" (...hogy változás történjen.)
Sajnos az a megállapítás már szinte közhelynek számít, hogy Csornán egyre elviselhetetlenebb a forgalom. A helyiek gyakran emlegetik Medgyessy Péternek 2002-ben Csornán, az önkormányzati kampánynyitó gyűlésen elhangzott ígéretét (Kisalföld, 2002. szeptember 20.), mely szerint a kormány terveiben szerepel a 85-ös és 86-os főutak korszerűsítése. A miniszterelnök akkoriban azt is kijelentette, hogy akár jövőre is megkezdődhet az a munka, melynek eredményeként négysávos lesz a 85-ös főút Győr és Csorna közötti szakasza és ennek az útnak a részeként elkészülhet az elkerülő útszakasz.

Most a 2005-ös esztendő zárására készülünk és a választási ciklus végéhez közelítünk, ám az útépítésnek nyoma sincs. St, az a hír terjed a városban, hogy legelőbb 2014-re vagy 2015-re készül el az annyira várt elkerülőút.

Egy alkalommal a csornai önkormányzat ülésén Háncs Károly képviselő is előhozakodott az ilyen irányú értesülésével, de Papp József polgármester határozottan cáfolta, hogy ilyen csúszás lenne a beruházásban.
Akár így lesz, akár úgy, egy tény: már ma is késésben van az útépítés, miközben a közlekedési káosz egyre jobban próbára teszi mind a csornaiak, mind a sofőrök idegeit. Még így karácsony táján is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes évet zártak

Minden jel szerint idén is eredményes évet zár a Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság. Tovább olvasom